Naboklager Berlinstyle: Når nabolaget takker & hilser!

Vi havde boet her i mindre end 24 timer før dette opslag sad på døren til vores opgang. Mon det er en klage over vores nattefest? Vi har jo feriemave. Det ramte desværre vores store dreng på vores første aften i Berlin. Han kastede op flere gange i tidsrummet 23-05, og det medførte natlig trafik og lyde i lejligheden. Men vent, vi bor jo ikke øverst. Så .. det er ikke os, der har forårsaget denne vrede.

Jeg tænker, at afsenderen i dette tilfælde ligger helt i toppen på en ren 10’er på den Berlinske vredeskala. Man er pænt arrig, når man forstyrres så tilpas meget, at man står op, tænder sin computer, forfatter et høfligt skriv, tænder sin printer, printer ud, finder sin tape, ifører sig morgenkåbe og tøfler, griber seddel, tape og nøgle, tøffer ned i opgangen, klæber sedlen op og går op i seng, naturligvis først efter at have taget tøfler, morgenkåbe af, har slukket printer og pc.

Frit oversat står der følgende på sedlen: “Hej til gæsterne fra dobbeltetagen øverst! Vi beder Dem venligst tilpasse Deres adfærd til omgivelserne: Så snart De åbner vinduerne, kan alle Deres samtaler og lyde tydeligt høres i nabolaget, for her er desværre meget lydt på grund af den tætte bebyggelse. Vi beder Dem tage hensyn til omstændighederne og holde vinduer og døre lukkede, når De er hjemme. Nabolaget takker og hilser”

Det skal måske lige tilføjes, at der pt er hedebølge med temperaturer om natten på mellem 25-29C, så lukkede vinduer er ikke super realistisk.

Det er ret almindeligt at skrive sedler til hinanden i Berlin. Ofte er sedlerne formuleret som en høflig sviner, og det gør dem ofte ret læseværdige. Jeg kan varmt anbefale Notes of Berlin, som samler på denne slags sedler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.