Pust! Too hot!

Jaja, jeg har sat tempoet lidt ned i denne uge, efter mandagens oplevelse. Men det skyldes ikke så meget, at jeg har ondt, for det har jeg faktisk ikke rigtig haft siden, så det er godt nok 🙂 Men det er blevet hedebølge, og det sætter sine naturlige begrænsninger på, hvad jeg kaster mig ud i.

Jeg elsker varme – jeg elsker hede – normalt fastholder jeg, at jeg er født på den forkerte breddegrad, fordi jeg virkelig elsker stillestående tør hede mod min hud, så sveden pibler frem og sort tøj, der nærmest brænder sig fast i huden. Sådan har jeg det ikke ligefrem med varmen nu, så denne hedebølge er skønne spildte varmegrader. Kunne man ikke sætte dem ind på en bankbog og trække dem ud, når man har brug for det?? Eller måske få dem udbetalt i is?? Jeg er nærmest lammet af varmen. Jeg forsøger bare at forholde mig helt stille i lejlighedens køligste rum eller på altanen i skyggen. Sover med vidåbent vinduet under et lagen – men vågner alligevel svedende op. Pust!

Samtidig er det nu slut med at sove på ryggen. Jeg bliver utilpas af det … benene bliver følelsesløse, jeg får smerter i lungerne, hvorefter det føles som om jeg ikke kan trække vejret (her vågner jeg typisk op og vender mig), min puls falder og jeg bliver forpustet (her vågner jeg op, hvis jeg ikke vågnede tidligere og vågner helt op og snapper efter vejret). Det er helt normalt for gravide (!!) at få det sådan – der er jo sådan cirka 3 kilo baby, 1 kilo moderkage plus det løse, der stopper blodomløbet fra hjertet og ned i kroppen.

Så jeg sover mest på siden med en pude mellem benene, for mit bækken er så ømt så ømt. Når jeg vender mig, siger det en sjov knaselyd eller plop-lyd fra mit bækken. Det er formentlig fordi leddene er fulde af væske, som presses ud med en lyd som når man knækker fingre. Det gør slet ikke ondt, det er bare mærkeligt.

Mine hænder og arme sover hver morgen. Hold op, det kan bare gøre så ondt! Mine fingre er hævede og særlig mine tre midterste fingre er intet værd – jeg har konstant en summende fornemmelse og nedsat følelse i begge ringfingre, langemænd og pegefingre. Også det er helt normalt for gravide. Jeg har også fået væske i alle fingerled, de er vildt ømme, og jeg kan ikke bøje fingrene så meget som jeg plejer. Jeg er blevet en total fumlegøj!! Jeg kan taste koden til mit dankort, men jeg smider om mig med mønterne – !!

Når jeg står op om morgenen, er der ingen tvivl om, at du plopper ned i mit bækken. Den første times tid er jeg så fantastisk ømskindet forneden. Jeg går stift og langsomt omkring.

Midt i alle de her skønne forandringer, ligger du som en fisk i vandet og trives storartet. Du bokser lystigt rundt indeni maven – du er mig til så usandsynlig stor glæde og forundring. Jeg elsker at føle dine bevægelser blive kraftigere og kraftigere for hver dag og forundres over, at du nu er en helt færdig baby. På sin vis vil jeg gerne føde dig nu, for jeg er så nysgerrig – men på den anden side må du gerne vente lidt, for det er så hyggeligt at føle dig i maven.