Hårdeste nat med NC

Natten i nat var den hårdeste, NC og jeg har haft – han var vågen mellem 22-23, 0:50-1:20, 2:43-2:55, 3:35-3:50, 4:35-6:10, 7:35-8:00. Vi sov fra 8 til 8:45, og nu har jeg lige lagt ham til lur her klokken 10:20.

Da jeg skiftede ham tidligere, fik jeg bekræftet min mistanke – forstoppelse. Der sad en lille hård bæ mellem balderne på ham. Han får simpelthen ikke nok væske. Problemet er, at han nægter at tage sutteflaske – hvad enten der er vand, mme, vælling eller sukkervand i.

Han drikker ikke godt nok (endnu) af en kop til at det giver ham nok væske. Jeg har prøvet med en kop med tud, men den afviser han også. Han sutter nærmest desperat på mine bryster, men der kommer ikke nok ud til at dække hele hans væskebehov.

Sundhedsplejersken sagde bare, at jeg da måtte se at få ham til at drikke mme igen. Jo tak. Men det er som om jo mere jeg prøver, jo mindre vil han vide af sutteflasken. Nu drejer han hovedet væk, bare jeg tager en sutteflaske ud af køleskabet. Og allerede når sutteflasken er 10 cm fra hans mund, skriger han, kniber munden sammen og drejer hovedet væk. Det er klart, at jeg har presset ham indimellem til at tage flasken, men det kommer der selvfølgelig ikke noget godt ud af – så nægter han endnu mere hårdnakket.

Så nu har jeg tænkt mig helt at undlade at tilbyde ham sutteflaske i noget tid, så kommer han sig måske over denne sutteflaskefobi. Og så må vi jo bare tage de søvnløse nætter i strakt arm.

I dag er det hans 6 måneders fødselsdag. Hurra. Der er bare ikke noget at fejre. Jeg synes, at det hele går af helvede til. Allan og jeg mundhuggedes ved 4-tiden i nat, da NC skreg for 4. gang. Jeg er slet ikke noget rart menneske på det tidspunkt efter så dårlig en nat, jeg er snarere rasende end rar – og det rammer så Allan. Og omvendt. Totalt ufedt.

Det er på tide, at NC får sit eget værelse, hvis man udelukkende kigger på hans alder. Men når han lider af forstoppelse, må vi se at få løst det problem først – og derefter flytte ham i eget værelse. Det nytter ikke, at jeg skal gå frem og tilbage til hans værelse 5-6 gange hver nat. Det bitre er bare, at han var ved at være klar til at flytte i eget værelse – han vågnede 1 max. 2 gange om natten for 1 1/2 uge siden. Men så nægtede han sutteflasken, og derefter har hans mave voldt problemer nærmest hver nat.