Av for #####!!

Av av av av … Jeg gik dejligt tidligt i seng i går og sov allerede ved 21-tiden efter at have læst de første spændende kapitler i Beautiful Creatures. Men så vågnede jeg ved 3-tiden ved at jeg kom til at lægge mig lidt på mit ene bryst. Det gjorde så knaldhamrende ondt, at jeg var lysvågen med et sæt.

Nogen har i nattens løb hældt beton ind i mine bryster! Av for dælen! Mine bryster er spændte, sprængfyldte med mælk og det gør vildt ondt bare jeg bevæger mig. Av av av! Det lykkedes mig faktisk at falde i søvn igen, og da jeg vågnede, var det meget værre.

NC vågnede og kom ind for at sove lidt videre i vores seng. Han ville ligge på min mave og møflede rundt med hoved, albuer og arme på mine bryster. Av av av av og AV!!! Men det var så hyggeligt, for han plejer ikke at ville ligge på min mave, og så længe han lå stille, gik det fint.

At bære ham ned i vuggestuen var heller ikke ligefrem smertefrit. Alt hvad der involverer kram, knus og bære gør infernalsk ondt. Men han var så sød, og jeg overlever det nok. Det er også lidt komisk at have ondt lige dér. Det har jeg aldrig haft før.

Mine ømme bryster og jeg kørte på arbejde. Selvom det pis-øs-regnede gik jeg adstadigt fra bilen til kontoret. Ikke løbe av av. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at jeg ville få så ondt af at stoppe med amningen. Mine bryster blev aldrig kæmpestore og bristefærdige af mælk, da mælken løb til. Så jeg havde egentlig forestillet mig, at ammestoppet ligeledes ville være en smal sag, hvor mine bryster bare stilfærdigt ville tilpasse sig deres nye (gamle) liv som deko.

Jeg kan se på nettet, at det tager op til 4 uger, før mælkeproduktionen stopper for alvor. Indtil da er det noget med at massere og forsigtigt malke lidt ud for at tage det værste, så jeg undgår mælkeknuder og brystbetændelse. Dog skal jeg også passe på ikke at malke for meget ud, for så stimuleres mælkeproduktionen. Det er sgu ikke let!! Hvad gør køerne??

Men helt ærligt … bare at tænke på massage og mine bryster i samme sætning får det til at gøre ondt helt ud i brysterne. Selv med forsigtig hånd kan jeg næsten ikke bære at røre ved dem. Selv når jeg sidder stille, gør de ondt. Sådan en dæmpet varm smerte indeni brystet.

Måske skal jeg se, om jeg kan finde en rustning på nettet? Det ville være rart, hvis det her skal stå på i op til F-I-R-E uger…

2 Comments

 1. FruGosch siger:

  ….Jeg fik også overspændte, smertende betonbryster, da jeg stoppede med at amme. Det varede ca. halvanden uge. Jeg endte med at sove med et uldtæppe viklet indimellem og rundt om dem, så de ikke “dinglede” for meget, når jeg skulle vende mig, hvilket foregik i slow motion og under tuderi tilsidst. Min kæreste kunne vidst ikke helt fatte, at det gjorde SÅ ondt. Men det gør det. Jeg gik også og holdte under dem, når ingen så mig. Jeg malkede heller ikke så meget ud (der løb lidt under den varme bruser), for det ville jo netop holde gang i produktionen…. Min læge var ikke så meget for at give mig en pille, som faktisk kan stoppe mælken, men havde mit varet ved bare EN dag mere, så var jeg brudt ind i et apotek efter bare en eller anden pille (en stærk en!) eller også bare forlangt den af lægen. Så der findes noget imod det….God bedring “brystbombe” 😉

  Like

  1. gittepigen siger:

   Ha! Jeg går også og holder på dem, når (jeg tror) ingen ser det!!!
   Indbrud på apotek? Den variant har jeg ikke overvejet. Måske skulle det prøves. Brysterne kan på nuværende tidspunkt bruges som rambuk, men jeg besvimer sgu nok ved forsøget …
   Tak for dit svar – jeg må holde ud og vikle mig tæt ind i dynen i nat. Jeg håber, at det snart går over!
   Knus Gitte

   Like

Der er lukket for kommentarer.