En ordentlig skraber!

Bumbummelum … NC sover stadig. Klokken er 15:45. Snart har han sovet 4 timer! Det betyder, at han sover supergodt i nat. Det er faktisk en af de mest sejlivede myter, jeg er stødt på – at når børn sover ‘for meget’ (hvad det så end er) om dagen, så kan de ikke sove om natten.

Men sådan er det ikke. I hvert fald ikke hos os. Jo bedre NC sover om dagen, jo bedre sover han om natten. En urolig nat følges som regel op af en dag med en urolig middagslur og af endnu en urolig nat.

Vores læge bekræftede det, da vi spurgte til det – og i vuggestuen har de samme holdning. De vækker heller ikke børn, der sover længe til middag, og det opstår der faktisk en del kontroverser med forældre omkring, men sådan er politikken.

Børnene er født med et fint biologisk ur, som vi forældre med tiden får pillet grundigt ved, når ungerne skal op på et bestemt tidspunkt og skal sove på andre bestemte tidspunkter. Det er helt nødvendigt at pille ved rollingernes indre ur for at få dem til at fungere i en hverdag, hvor ting skal ske på faste tidspunkter.

Jeg prøver at være så ‘au naturel’ med NCs sovevaner som muligt. Jeg vækker ham stort set aldrig om morgenen, for han vågner som regel klokken 6. Sjældent sover han til klokken 7, og så får han lov til det, for så må det være fordi han har behov for lidt ekstra søvn. Og så lader vi ham som regel sove sine mega-weekend-middagslure på 2-4 timer. Han vokser når han sover, og når han sover så længe, er det sikkert, fordi han har behov for det.

Og så skal man heller ikke kimse af et frikvarter med ren voksentid på 2-4 timer på sådan en weekend 🙂