Stille lørdag med sommersalat på

NC ligger og sover middagslur på snart 3. time. Allan meldte sig frivilligt til at vaske, støvsuge og rydde op i bilen, så den er klar til ferie i næste uge. Og jeg sidder her og danderer den og føler mig rigtig heldig med mine to dejlige mænd.

Planen var, at jeg ville logge på netværket og lave en månedsrapportering færdig, men VPN-klienten fortæller, at computeren fungerer fint, det gør VPN-tunnellen (?) bare ikke. Så ingen adgang til filer på fællesdrev eller mails. “Øv” …Og jeg har altså prøvet mere end en gang. Det lover jeg, at jeg har 😉

Og så er der jo ikke meget andet at lave end at dandere den. Vi har spist morgenmad hos farmor og bedstefar, hvor NC fik sig en Nutella-mad. Han spiste den som altid oppefra; dvs. Nutellaen slikkes af først, så spises midten af brødet, og hvis han så er meget sulten, ryger der også noget af skorpen ned i maven. Ellers afleverer han pænt skorpen til mor. Og så er der dømt Nutella-fuldskæg!

Bagefter var vi i Netto – og ude at se på tog ved Sorgenfri Station. NC faldt i søvn i bilen på hjemvejen, og jeg bar det lille myr op i seng. Det var ved 12-tiden. Klokken er 15 nu, og der er helt stille her på 4. sal. Det er lunt, selvom det blæser – solen skinner lidt endnu, men grå skyer er på vej fra vest.

Allan lavede en Strammer Max til frokost, og jeg lavede sommersalat. Det er så nemt at lave, har jeg fundet ud af for nylig. Jeg har ellers altid købt det hos slagteren, indtil jeg så en opskrift i en Irma brochure. Dén opskrift gav bare ikke helt det resultat, jeg drømte om, så jeg har droppet creme fraichen.

Min opskrift er bare Løgismose rygeost fra Netto, et par radiser i chunky stykker, agurketern, salt, peber og lidt sukker – så har man en mild cremet sommersalat. Jeg elsker det bare. Det smager så friskt på et stykke rugbrød.

Sommersalat er smagen af min barndom. Min mor elskede sommersalat, og jeg copy-cat’ede hende, så i min røde madkasse var der år efter år lune sommersalatmadder med to skiver fugtig agurk ovenpå, så madpapiret ikke limede sig fast i sommersalaten og gik i opløsning.