Havregrødsmøllevinger

Første feriedag … jeg blev vækket af glad NC klokken 5. Har sovet dårligt i nat, hvor typisk er det ikke lige? Så jeg blev hevet ud af fjerene klokken 5. Allan var kommet hjem fra arbejde klokken 4, så han var den, der kunne ‘sove længe’. Jeg gik med NC ind på sofaen og så Thomas Tog. Han så Thomas Tog, mens jeg småslumrede under dynen med ham på maven.

Ved 6:30 tiden satte jeg havregrød over. Så startede festen. Et styks helt umuligt træt og sultent barn defilerede skrigende omkring mig. Mit hoved var fyldt med vat, og min krop var som bly. Havregrøden kom på bordet, og NC kastede sig over den. Jeg hentede en klud og et glas vand og vendte mig om og så ham sidde smurt ind i havregrød fra top til tå. Til gengæld var han glad. Han spiste også meget af grøden, mens jeg blev tiltagende træt og irritabel.

Bagefter gik han helt i selvsving over, at hans tøj var beskidt og prøvede at baske havregrøden af med hænderne. Grød på gulv, grød på stol, grød på mor, grød på NC, grød i hår, grød på skab, grød på væg. Jeg fik stoppet havregrødsmøllevingerne og fik tøjet af ham. Det var ikke populært. Jeg hader, når han skriger “AV AV AV AV AV” så højt og hjerteskærende, at hele boligblokken tror, at hans sidste time er kommet. Det gjorde han i rigt mål her til morgen. Jeg bliver gammel før tid af det.

Og så skulle vi ud af døren. Hjemme kunne vi ikke blive, for NC var helt på tværs og umulig. Vi kørte forbi bageren og købte et Kubik-Brød (hvad sker der i øvrigt for bagere og brødnavne?) og slog døren ind hos farmor og bedstefar til morgenkaffe. Jeg skrev en huskeseddel, og så kørte vi i Netto og købte ind til 2 års fødselsdag i morgen. Jeg skal bage en million boller i løbet af i dag og i morgen tidlig. Og så skal der laves lagkager.

Vel hjemme fra Netto, lagde jeg både Allan og NC til middagslur. Og lur mig …. om ikke jeg vil gå ind og være med nu.