Lucia Tog!

Her til morgen var hele familien K af huse klokken lidt i 8, for der var nemlig lucia optog i børnehaven. Indenfor i børnehaven var der fuldt op af stolte forældre, bedsteforældre og morgenfriske børn.

Vi fik en kop kaffe og tog plads i børnehavens legekøkken på de mindste stole. NC kom hen og puttede hos mig, mens han så nysgerrigt på lucia optoget, som han forlængst havde omdøbt til Lucia Tog.

Så søde var de store børnehavebørn, da de gik gennem stuerne i deres hvide tøj med guld i håret og lys i hænderne. Tæt bag hinanden og med bævende stemmer. Anden rundtur bød på klar og enstemmig sang fra hele følget.

‘Husk Kleenex’ havde de skrevet i invitationen, og det var vist godt, for der var mange, der rømmede sig og lige måtte snyde næsen efter lucia-optoget. Også os, men vi er også nogle vaskeægte tudesidser. Særligt lige nu.