I morgen vender det …

I morgen er det årets korteste dag. Jeg troede, at det var i dag, men jeg hørte en lang forklaring i radioen. Forklaring omhandler skud, for det viser sig, at årets korteste dag flytter sig år for år, indtil der kommer et skudår (som næste år), så flytter årets korteste dag tilbage til den 21. december. Er du stået af? Også mig.

Men i hvert fald er det da en form for trøst, at det fra i overmorgen går mod sommer. Selvom vi nok skal regne med, at vi lige skal igennem en fuldfed vinter først. Jeg orker det ikke. Jeg er flad som et frimærke nu. Jeg har 4 ugers arbejde tilbage i år, og en dag tilbage på kontoret, så det hænger ikke sammen.

Jeg bliver nødt til at arbejde hjemmefra i juleferien. Det er ikke ynk, det er bare en konstatering. Sådan er det altid, når jeg skal holde fri. Arbejdet holder jo ikke ferie, fordi jeg holder ferie. Der er ingen, der overtager mine opgaver. Bunkerne fordamper ikke. Opgaverne bliver ikke færre. Jeg må prøve at nå så meget som muligt op til ferien, i ferien og så give den en ekstra skalle, når jeg er tilbage fra ferie.

Helbredsmæssigt står det sløjt til her hjemme; NC er en veritabel snot-fontæne. Når han nyser, så er der grønt snot i rå mængder. Super. Jeg har mere end en gang i denne uge opdaget indtørrede snotspor på enten jakke eller bukser efter 9 timer i offentligt rum. Allan har fået en stædig Cecil-hoste, og jeg er godt gammeldags forkølet. Generelt er vi allesammen grund-trætte og små-sløje. Jeg håber – måske naivt – på, at alle m/k er raske på lørdag.

Og gaverne? Jeg mangler at købe alt for mange. Jeg syntes ellers, at jeg havde været rimelig strukturella, for jeg har bestilt de fleste gaver på nettet – men nu har jeg fået mail om, at flere af de ting, jeg har bestilt, er udsolgt. Hvorfor fjerner I dem så ikke fra jeres hjemmeside, Magasin? Nu får jeg tilsendt nogle af de ting, jeg har købt. Jeg skal endda betale fragt, og nu skal jeg oven i købet i Magasin alligevel. Det var jo det, jeg håbede på at undgå. Tarveligt!

Jeg mangler også lige den sidste ønskeseddel, og derfor slipper jeg ikke for at skulle ud og købe gaver på fredag. Ikke fordi jeg gider, men det skal jeg. NC er hjemme på fredag, for han var den eneste i vuggestuen, der ikke havde fri. Vi blev pænt spurgt, om han ikke også kunne holde fri fredag, så han holder nu fri. På en eller anden måde skal vi hygge os OG købe julegaver på fredag. Don’t know how.