Legepladsen Slangen

Rudersdal.dk er legepladsen Slangen nævnt under ‘andre legepladser’, og der er ‘spildt’ 1 hel linie på at beskrive den på hjemmesiden:

Slangen i Biblioteksparken i Nærum, Biblioteks Alléen 3

På legepladsen kan du rutsje ned ad bakken, gemme dig i pilekrattet, tage en gyngetur eller lege i sandet. Legepladsen er især for de 2- 6 årige.

Den korte beskrivelse undersælger legepladsen med flere dimensioner, for her er tale om en lille perle! Vi var en tur på biblioteket mandag morgen, syg mor og sygt barn. På vej over til bilen slog vi lige et slaw forbi legepladsen. Det blev til et længere besøg, for der var en masse sjov for Nicholas.

Der er en bakke med en ny bred og høj rutschebane, to fede nye dækgynger, en sandkasse, en hule og en hæk, som man kan gå indeni. Der er også et sørøverskib til at lege på. Det hele blev afprøvet – og godkendt – indtil flere gange af Nicholas.

Legepladsen hedder Slangen, sikkert fordi bøgehækken har form som en slange og delvist omkranser legepladsen. Man kan gå hele vejen indeni den bugtede bøgehæk. Det er ikke så spændende på denne årstid, men Nicholas skulle lige teste det alligevel, og jeg fulgte med.

Når hækken er fuld af grønne blade bliver det en eventyrlig lang grøn tunnel. Midt på legepladsen er et pilekrat flettet sammen til en stor hule. Det syner ikke af så meget nu, men når der kommer blade på, forestiller jeg mig en ‘hemmelig’ grøn hule, som kun tillader solen at titte ind få steder.

Til de voksne er der borde og bænke, perfekt til at nyde en kop kaffe (fx fra den nærliggende tank) eller en snitte. Legepladsen ligger i Biblioteksparken bag biblioteket. Biblioteket ligger i en mindre herregpårdsagtig villa, som ligger med udsigt til parken.

Der er havemøbler på den herskabelige terrasse, så jeg vil tro, at man kan sidde i solen på terrassen og filosofere over livet med dagens avis fra biblioteket, som er åbent fra 7-21 alle dage. Man kan købe kaffe på biblioteket, men den smager ikke godt, så det kan anbefales at tage kaffe med hjemmefra eller stoppe på tanken tæt ved.

Området er stort med en stor grøn plæne med store gamle træer, som om sommeren garanteret giver en kølig skygge. Hvis man går længere ned i parken er der en lille sø med en sti omkring. Rundt om søen står gigantiske gamle træer.

Kort fortalt er der mulighed for at tage tæppe med og solbade, samtidig med at familiens yngste knalder energi af på legepladsen. Man kan fodre ænder, og man kan gå på biblioteket, hvor der i øvrigt er prima nye toiletter og pusleplads. Man kan spille fodbold eller rundbold på plænen eller gå på opdagelse mellem de kæmpestore træer.

Der er med andre ord tale om en ægte Kinder Überraschung. Der er hele 12 ting i 1. Eller der omkring 🙂