Pitabrød – en fesen affære

Hjemme hos os elsker vi pita. Eller … det vil sige, at vi hader faktisk pita, for på papiret er pita med lækkert sundt fyld en fantastisk opfindelse, men det ender i hat og briller hver gang, fordi pitabrødene er af så ringe kvalitet. Vi har prøvet snart sagt alle varianter af pitabrød på danske supermarkeders hylder; XL, almindelige, grove etc.

Første problem er, at almindelige pitabrød ikke er store nok, man burde kalde dem minipitabrød. Pitabrød i XL størrelse hjælper ikke meget på det. De er cirka ½ cm større end minipitabrødene. Ligesom flødebollerne bliver mindre og mindre, så bliver pitabrødene det også.

Hvis størrelsen så endda var det eneste problem, men pitabrødenes tekstur er håbløs. En skefuld fyld, og så revner pitabrødet. Desuden ligger snittet i pitabrødene som regel ikke i midten, men i den ene side, så ‘lommen’ er papirstynd på den ene side, hvorved brødet knækker, når det fyldes.

Pitabrødene er allerede stive og halvtørre, når man åbner posen, hvilket ikke ligefrem gør dem egnede til at komme fyld i, fordi tørheden yderligere bidrager til, at de knækker.

Smagen vil jeg ikke kommentere. Vi opfatter pitabrød som en slags ‘transport’-enhed uden smag. Pitabrød generer ikke ens smagsløg, men fryder dem heller ikke.

Nogle pitabrød har ikke en forsnittet lomme overhovedet, og når man prøver at skære i dem, smuldrer de og går totalt i opløsning. Den dag, vi købte den variant, fik vi salat med brødsmulder på.

Grovpita … det er en kategori for sig. De er mere stive og tørre i konsistensen som de almindelige og virker ikke specielt grove. Smagen er decideret dårlig, lidt som om der er tabt en pose hønsefoder ned i dejen.

Jeg plejer retorisk at spørge min mand ‘Sig mig, prøver producenten ikke sine egne varer?’, når vi endnu en gang er faldet for lysten til pitabrød og ender med at spise salat, mens pitabrødene ender i skraldespanden.

Svaret må være nej, for hvis producenten virkelig havde prøvet sit eget produkt og reelt havde prøvet at lave en middag med pita på menuen, så ville han/hun hurtigt opdage, at produktet simpelthen ikke virker. Udover de rent funtionelle mangler, så er der det med smagsoplevelsen (?).

Egentlig har det her blogindlæg har været på tapetet længe – og her til morgen kunne jeg læse, at vi ikke er de eneste, der synes, at pitabrød generelt er en fesen affære.

5 Comments

 1. Frederikke siger:

  Det samme som dig!

  Like

 2. Anne Mette siger:

  Jeg har slet ikke samme oplevelse med pitabrød. Plejer at give dem en tur under den kolde hane og så smide dem på brødristeren. Så hæver de fint op, smuldrer ikke og smager fint 🙂
  Alternativt kan man jo selv bage dem.

  Like

  1. Gitte K siger:

   Hej Anne Mette!

   Spændende – hvilke pitabrød køber du? Vi har kun prøvet de forskellige supermarkedsversioner, dvs billige pitabrød og så får man jo hvad man betaler for – og jeg havde egentlig affundet mig med, at pitabrød bare er en intetsigende transportenhed.

   Jeg har aldrig prøvet brødristeren. Bliver de så ikke sprøde eller ristede? Og knækker?

   Har overvejet at bage dem selv, men så er det ikke længere hurtig hverdagsmad. Vi bruger tit wraps i stedet for. De holder sammen på fyldet uden at knække 🙂

   Gitte

   Like

   1. Anne Mette siger:

    Hej Gitte –

    Jeg plejer at købe pitabrød fra Påskebrød. Dem kan man få i Kvickly, hvor jeg alligevel køber ind. Jeg ved ikke, om de er meget bedre end discount udgaverne, men jeg kan i hvert fald godt lide dem og det ødelægger ikke mit budget at købe dem, selvom de er lidt dyrere end andre varianter.
    De bliver rigtigt gode på brødristeren, men det er en væsentlig forudsætning, at de kommer en tur under den kolde hane inden. Måske skal de i virkeligheden bare stænkes med vand, men jeg giver dem en tur forbi vandstrålen og efter 2-3 min. på hver side på brødristeren er de flot hævet og ikke tørre eller hårde. Det er i hvert fald et forsøg hver, synes jeg.

    Kærlig hilsen Anne Mette

    Like

   2. Anne Mette siger:

    P.S. Wraps er også super gode til pitabrødsfyld! De gør vi også ind imellem 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.