Springvand

Vi stod tidligt op og spiste morgenmad ved 10-tiden på Coffee House. Det var så fint. Nicholas var morgensur og lidt muggen, han brokkede sig over, at han aldrig får noget at spise og aldrig får noget at drikke.  Foran ham stod en bagel med marmelade…

Vi tog toget ind til Bhf Zoo og fandt en sightseeingbus. Sådan en tur har vi ikke prøvet før, men vi tænkte, at det kunne være sjovt for Nicholas at køre i dobbeltdækkerbus. Han syntes, at det var sjovt – den første times tid. Resten af tiden spillede han computer, og indimellem kiggede han sig omkring. Hver gang han ser en taxa siger han ‘taxi’. Han klagede ikke over turens længde. Efter små 2 timer spurgte han godt nok ‘hvornår er vi der?’

Busturen tog næsten to timer og kostede 10€ pr voksen, mens Nicholas og klapvognen var gratis. Vi kom forbi alle de sights, vi kender – og en hel række nye sights, som vi skal have set nærmere på. Vi har fx misset et stort stykke mur. Ikke Mauer Park, ikke Bernauer Str, og heller ikke East Side Gallery. Der findes et stykke mur til, som vi ikke har set nærmere på.

Om eftermiddagen gik vi fra Hauptbahnhof over Spree over de grønne arealer ned til parken med springvandene bag rigsdagsbygningen. Det er en af mine favoritfodture i Berlin. Jeg elsker livet, lyset og luften på Hauptbahnhof. der er tog i flere etager, der er lys, liv og masser af mennesker på vej. Vi gik over Spree og kiggede på strandbaren og på de utallige fyldte turbåde, der futtede forbi. Udsigten over Berlin er fantastisk, når man går over den afsvedne græsplæne ned mod rigsdagsbygningen.20130726-103806.jpg

Vores mål var springvandene ved bundesdagen, for Nicholas jublede fra bussen og råbte i gensynsglæde, da han så dem ‘der har jeg været’. Så klart, han elskede springvandene sidste år, og i år havde jeg badebukser og badesko med til ham, så han kunne gi’ den gas! Men de blev slukket, mens jeg gav Nicholas sko på. Han blev SÅ skuffet, men han tog det meget pænt, at vi skulle vente 30 minutter, før der igen sprang vand. Jeg forklarede ham, at borgmesteren slukkede for vandet for at spare på det. Så brokkede han sig lidt over ‘mesteren’. Omsider kom der gang i springvandene – Nicholas spurtede rundt i springvandene i badesko og badebukser. Han elskede det. Han hvinede af fryd, når det kolde vand ramte ham.

Imens småkogte vi; solen brændte lige ned, der var 30C i skyggen men absolut ingen skygge at finde. Tværtimod var der helt vindstille. Det var fantastisk!

Da jeg spurgte ham ved sengetid, hvad der havde været det sjoveste i dag, var det selvfølgelig springvandene!