Klog knægt!

Vi var ude at spise brunch på en nærliggende restaurant for at fejre farmors fødselsdag. Vi blev 14 i alt, og i lokalet var der 2-3 selskaber ud over os af samme størrelse, så der var mange mennesker på ét sted.

Vi ankom, og jeg kunne se, at vores dreng trak sig. Han gik hen for sig selv og kravlede op på en høj stol. Jeg spurgte til ham, og han svarede ‘der er for mange mennesker’. Jeg satte mig på den høje stol ved siden af og sagde ‘ja, her er ret mange mennesker!’

Vi sad der lidt, men så var han alligevel så nysgerrig, at han hoppede ned og gik hen til familien. Han gik ind under et bord med en hængende borddug, som skjulte ham.

Lidt efter kom han ud og tog mig i hånden og trak mig med lidt væk. Vi gik som de første ind til vores bord, og derfra var der ingen problemer. Han var en af de første i rummet, som lidt efter blev fyldt op – og så er det ikke så overvældende som at træde ind i et fyldt lokale med masser af mennesker og støj.

Og så opdagede han jo et kæmpefad med vandmelon. Det hjælper også altid på alting. Han satte 3 boller med smør samt en masse vandmelon til livs. Bagefter spillede han på Ipad’en. Og så gik vi en tur langs kanalen ved Frederiksdal, og han legede med sin kusine.

Det er MEGET intelligent af en 4-årig at kunne give udtryk for hvad det er, der er svært ved en given situation. Ikke engang voksne mennesker kan helt forklare hvorfor forskellige situationer er svære. Han siger det bare lige ud: ‘der er for mange mennesker’, og så er det bare med at lytte til ham, tage ham alvorligt og skærme ham, så han bliver ved med den ligefremhed.

3 Comments

 1. Jette siger:

  Hvor er Nicholas bare god. Du kan med rette være stolt af ham

  Like

 2. pernillenb siger:

  Super flot. Sensitive dreng. Sådan kan mine børn også agere. Og jeg stor roser dem. Når han selv kan sætte ord på i denne situation, skal han nok klare sig fremad rettet. For allerede nu, i en alder af 4, ved han hvad der er godt og skidt for ham… Støt ham i det. For det er sgu helt OKAY…

  Like

  1. Gitte K siger:

   Tænker tit, at det er en gave at have den evne. At lytte til sin intuition og reagere på dens signaler. Jeg savner den evne af og til.

   Like

Der er lukket for kommentarer.