Læser du lokalavisen?

Oven på krible krable dagen så har jeg en lille anbefaling; jeg kan klart anbefale dig at bladre lokalaviserne igennem. Det er et godt gammeldaws medie, som selvfølgelig også findes online, men som jeg ikke får tjekket i dybden online. I vores område er der tit spændende arrangementer på fx biblioteket eller naturskolen, og de får spalteplads i den trykte version af lokalavisen.

Man kan selvfølgelig også opsøge arrangementer på kommunens kalenderside, men lokalavisen virker ganske enkelt bedre for mig, da lokalnyheder og arrangementer bliver serveret på et sølvfad for mig, uden at jeg selv skal ind og klikke rundt i en kalender.

Og det er egentlig sjovt nok; lokalaviserne er nok det trykte medie, der er sket mindst med siden jeg var barn. Det er derfor reelt også nok det mest umoderne medie, jeg kan komme i tanker om. Men det er samtidig også det eneste trykte medie, jeg bladrer igennem fra ende til anden. Så i al sin umodernitet, er lokalavisen måske mere moderne end så mange andre trykte medier.

Det er mærkeligt, at netop lokalavisen har overlevet, for jeg har for længst skrottet alle andre trykte blade og aviser til fordel for nyheder og blogs på internettet. Kun vores lokalavis bladrer jeg igennem hver uge, fordi det er mest relevant og interessant for mig.

Selvfølgelig hjælper det jo rigtig meget på det, at avisen er gratis og kommer i postkassen. Jeg kan ikke længere komme på en eneste grund til at betale for en avis, så det har jeg ikke gjort i det her årtusinde – men jeg læser gladeligt en gratis avis i toget eller i flyet.

Så er der damebladene .. Jeg foretrækker at få mine “damenyheder” via min blogroll. I de trykte dameblade er der alt for meget gentagelse og gammelt nyt .. har nok ikke så meget med damebladenes indhold, som med min alder at gøre; det er formentlig fordi jeg i en alder af 42 år har set og læst det meste :D. Der er alt for meget i trykte dameblade, der ikke vedkommer mig, og som jeg synes er uinteressant, og jeg synes derfor sjældent, at værdien af bladet modsvarer prisen. Det er oftest en skuffelse.

Jeg tænder fx ikke på at have et glittet magasin i hænderne. Det er simpelthen brandærgerligt, når jeg ikke kan se billederne i flot kvalitet på min mac; jeg synes også, at det er dødssygt, at man ikke kan zoome ind eller klikke på links. Det tager mig højst 20 minutter at læse et dameblad, og i nogle numre er der så bare ikke noget spændende at læse. Jeg kan nok bedre tilgive et kedeligt nummer af lokalavisen, fordi den er gratis. Og jeg tilgiver selvfølgelig også damebladene, for dem læser jeg en stak af hos frisøren. Jeg kan snildt nå 4 eller 5 numre på den times tid, jeg sidder der, og det er altså bare vildt hyggeligt ❤