På bondegårdstur

Vi havde en 10 trins plan for programmet pinsemandag, for første del af pinsen havde ikke været så super børnevenlig med loppemarkedsafholdelse. Vi startede med en brunchtallerken på torvet i Hillerød, og vi så lidt på søen, båden og slottet bagefter. Nicholas spiste min vandmelon, min pandekage, min nutella, mine vindruer og drak lidt æblejuice, så lidt brunch fik han da 😉

Derefter kørte vi til Grønnehavegaard, hvor vi var et par timer. Nicholas elsker at komme på bondegård, og han pilede rundt og hilste på alle kæledyrene. Han fik en kanin op på maven, og han sad faktisk længe stille og kælede med den. Først var han usikker og lidt bange, men så slappede han af og aede den blidt.

Vi var også på traktortur ud over markerne, hvor vi fodrede skotsk højlandskvæg med gifler. Skotsk højlandskvæg har lange spidse horn og vild pels, så de ligner mere bøfler eller tyre end ‘bare’ køer. De var mere interesserede i at bruge vognen som kradsebrædt end at spise daggammelt brød fra bageren. De møflede derfor rundt og skubbede til vognen. Nicholas syntes, at det var vildt spændende, og han kaldte køerne Ferdinand efter Tyren Ferdinand. Han rørte ved en af køernes spidse horn med en finger. Hå-håårh!

Da vi kom tilbage til gården, ville han gerne ride en tur på en pony, og der var kø på 6-7 børn før ham. Han stillede sig op i køen, og han holdt sig fint til. Det betyder, at han står meget tæt på den foran. Også lidt for tæt efter nogles mening, men jeg tror, at han gør det for ikke at blive sprunget over. Drengen foran ham faldt og slog sig på, og selvom ponyen var klar, og drengen bestemt ikke var klar, så ventede Nicholas stadigvæk. Han gjorde ingen forsøg på at springe over, selvom drengen var ude af køen og blev trøstet af sin mor. Først da moren sagde, at han godt måtte ride, så kiggede Nicholas på mig, og jeg gav ham lov til at springe på ponyen.

Jeg forklarede Nicholas at for at starte ponyen skulle han sige ‘hyp’, og det gjorde han så. Jeg styrede ponyen en lille runde på gården, og Nicholas sagde ‘hyp’ til den. Han var så dygtig og modig, og han syntes, at det var sjovt. Men da han så legepladsen var han ved at stå af midtvejs. Jeg bad ham blive siddende, for ‘du skal jo følge ponyen hjem igen’.

Efter et par timers tumlen på bondegården vendte vi bilen hjemad. Der gik ikke lang tid før Nicholas sov på bagsædet. Vi nåede hjem og var vel hjemme en halv times tid, så skulle vi over til gode venner med have og grille. Det var helt perfekt vejr til det, og vi sad udenfor, så Nicholas kunne tumle i haven og på legepladsen lige udenfor.

Han hyggede sig supermeget – han bestemte selv og gik fra og til. Han fik lidt at spise; en kammusling, meget brød med smør, et par kartofler, lidt is, og så pilede han ellers rundt eller så Lille Nørd Krible Krable.

Vi kørte hjemad ved 21:30-tiden. Nicholas var glad og fjollet, men han var også træt, og han faldt hurtigt i søvn efter vi havde læst ‘Er du en Snegl?’ for 117. gang i denne måned. Han elsker den bog, og han elsker snegle ❤