Krabber & vandsnegle

Søndagens udflugt til sommerlandet for at besøge morfar var også et kæmpehit. Vi havde talt om at tage ud på en bondegård, hvor de ville lave pandekager over bål. Men solen skinnede hedt fra en skyfri himmel så at sidde ved et bål og riste virkede ikke som det mest optimale på sådan en hed dag. Vi besluttede os for at besøge morfar, og så pakkede vi bilen.

Vi startede med at tilbringe et par timer på krabbebroen og på stranden ved havnen. Jeg fangede hurtigt en spandfuld krabber, og Nicholas fangede rejer, en søstjerne og en masse vandsnegle. Han jublede, og han var helt fjollet med sin fangst. Han var lidt bange for at blive ‘napset’ af krabberne, men jeg viste ham, at man godt kan tage fat i krabben og løfte den.  

Efter et stykke tid blev vi enige om at hælde vores krabber, rejer og vandsnegle ud i fællesbassinet, fordi vandet i vores krabbespand var blevet varmt og sikkert også iltfattigt. Nicholas ville først ikke rigtig hælde dem ud, men jeg forklarede ham hvorfor, og så kunne det næsten ikke gå stærkt nok med at hælde dem ud, så de kunne komme i frisk vand og få vejret.

I stedet for at fange krabber, ville Nicholas bade ved stranden. Han stod lynhurtigt ud af alt sit tøj, men jeg gav ham ble og t-shirt på igen, og så pilede han ud i vandet. Han samlede vandsnegle og legede med de andre børn. Han fyldte spanden med vand og vandsnegle. Har du nogensinde set en vandsnegl kravle? Det kunne vi se helt tydeligt i Nicholas’ spand. De kravlede nemlig raskt op mod vandkanten, hvor Nicholas så skubbede dem ned igen. Vandsnegle ligner almindelige havesnegle med hus på – de har følehorn, men de er kulsorte.

Nicholas var ikke meget for at forlade havnen og køre hjem til morfar, men da han så morfar og morfars kæreste lyste han op som en glad sol. Han fortalte om vandsneglene, vi fik en kop kaffe og en hjemmebagt snegl (!), og Nicholas legede lidt indenfor, mens han så Ramasjang.

Vi spiste tidlig aftensmad på havnen, hvor vi voksne fik et stjerneskud, og Nicholas fik pommes frites og fiskefrikadeller. Nicholas pilede rundt på havnen, og det var lidt til at få dårlige nerver af. Selvom vi for det meste kunne se ham, så kunne vi ikke se ham hele tiden, når han gik på broen. Det gav os dårlige nerver, så vi gik med ham på skift ned på broen. Da vi havde spist, havde jeg lovet ham, at vi kunne fange et par krabber. Problemet var, at krabberne var gået i seng. Vi kiggede og kiggede ned i vandet, og der var bare ingen krabber. Det forklarede jeg Nicholas, og det godtog han, og så kørte vi hjemad uden diskussion.

Der gik ikke ret lang tid, så sov han tungt i autostolen ❤

2 Comments

  1. Jette siger:

    Det lyder også til at have været en rigtig god dag…. og dejligt at læse at I havde en god oplevelse med ham morfar. Det fortjener I allesammen

    Like

  2. Louise Bong Jensen siger:

    Hvor er det godt at læse I har haft en god dag i Rørvig på havnen og hos Morfar savner Rørvig knus

    Like

Der er lukket for kommentarer.