Hedeturstirsdag

SpreegoldVi startede dagen med den skønneste brunch på Spreegold. Her kunne jeg skrive en hel masse, for det var intet mindre end helt fantastisk! Men bare se på billedet …

Derefter tog vi afsted med toget med kurs mod parken bag Rigsdagsbygningen. Det var lettere sagt end gjort, for der kørte ingen S Bahn mellem Friedrichstrasse og Zoo. Planen var, at Nicholas skulle bade i springvandene – det var stegende hedt, så det var den helt rigtige dag til det. Jeg gav ham badebukser og badesko på, og så spurtede han frem og tilbage i springvandene. Det er tredje år i træk, at det er et af feriens største hits.

Bagefter gik vi gennem det åbne grønne område op til Hauptbahnhof. Det er stadigvæk en helt fantastisk tur, fordi man går op over en bakke, og når man kigger tilbage mod Rigsdagsbygningen, så er der helt åbent, og man kan se byens tage hele vejen rundt. Foran én ligger Spree og blinker, mens utallige turbåde sejler frem og tilbage, og langs Spree ligger der en strandbar med utallige liggestole på flodbanken.

Om eftermiddagen skulle vi mødes med gode venner i Volkspark am Weinberg og spise middag på Yumcha Heroes på Weinbergsweg. Vi var derude i god tid, og vi gik en tur ind i parken, mens vi ventede. Nicholas badede i soppebassinet, og han nød at plaske rundt. Jeg soppede, og det var så dejligt at få kølet tæerne. Efter en halv times tid tog vi sko og tøj på og gik op på legepladsen, som jeg nok vil sige er en af de bedste legepladser, jeg kender.

Nicholas spurtede hjemmevant afsted hen til klatrestativet. Først jamrede han lidt over, at han var bange, for det var for højt. Men det glemte han hurtigt, og vupti – så sad han helt oppe i toppen af klatrestativet og råbte “Ta’ et billed, mor – ta’ et billed!”. Jeg nød solen og udsigten over Berlins hustage, teleaspargesen og Weinbergsparken nedenfor.