Undgå øreinfektion i pool’en

Jeg har gået til flere kontroller med mit øre og har fået penicillin efter sommerferien, fordi jeg var så uheldig at få snavset vand i øret på trods af, at jeg faktisk synes, at jeg tog alle forholdsregler og aldrig var i poolen uden ørepropper. Lunt pool-vand er en bakteriesuppe fuld af knap så lækre ting og sager, som et benæder-opereret øre som mit overhovedet ikke kan tåle. Det betyder, at jeg er helt afhængig af vandtætte ørepropper hver eneste dag og på badeferier for at undgå infektioner.

Jeg anvendte Ear-Band It bløde silikonepropper sammen med hovedbånd i neopren på det meste af ferien, men jeg havde en fornemmelse af, at det overhovedet ikke holdt vandet ude, for om natten løb vandet ud på min hovedpude. Faktisk føltes det som om neopren hovedbåndet nærmest sugede vand ind og gjorde det værre end blot silikonepropperne alene. Jeg har også anvendt silikonepropperne, når jeg vasker hår – og også her er de ikke vandtætte, så jeg har droppet dem igen. De var ellers rimelig dyre, og de holder max 14 dage, så skal de kasseres. Jeg købte 3 par, hvor jeg jo kun bruger 1 ad gangen, så jeg kan sige med sikkerhed efter at have anvendt dem i 20 uger, at de ikke virker efter hensigten. Det er min øreinfektion ret tydeligt bevis på.

Jeg havde også bestilt en anden type ørepropper fra Sanohra, som skulle ‘skrues ind’ i øret. Det gjorde ret ondt første gang at skrue dem ordentligt på plads i øret, men de var så til gengæld vandtætte, og det er dem, jeg har haft størst held med. Også til hårvask.