De sjoveste legepladser i Berlin

20130726-103919.jpg

Altså, det er jo slet ikke fordi jeg har akut udlængsel, men jeg faldt lige over en top 10 over de bedste legepladser i Berlin – og vores favoritlegepladser er slet ikke med, så jeg forventer intet mindre end et tårnhøjt niveau på disse 10 legepladser.

Vores egen top 5 følger her:

  1. Legepladsen i Weinbergspark er vores klare favorit. Vi har ikke været i Berlin, hvis vi ikke har været der. Både sommer og vinter er den et hit. Centralt placeret i lækkert caféområde i en meget brugt park med masser af liv. Myldrende soppebassin med fontæne om sommeren og myldrende kælkebakke om vinteren. Det højeste gyngestativ, jeg nogensinde har set – og som giver de højeste gyngeture, der giver de vildeste sommerfugle i maven. Der er fodboldbane til store børn og en til de små. Trampolin, karruseller, svævebane, bordtennis, små og store rutschebaner, bakker med gummiunderlag, sandkasse, og så verdens bedste (og RET høje) klatrestativ med rutschebane. Der er også en særlig afdeling for mindre børn med mindre rutschebaner, gynger og klatrestativ. Legepladsen er selvfølgelig indhegnet – noget man ikke gør så meget i i Danmark, men som er ret praktisk, fordi det giver en mere afslappende legeoplevelse for børn og voksne. Afslappet er generelt nøgleordet. Det er let at falde i snak med andre børns mødre på legepladsen, og du får let overdraget ansvaret for andres børn, for selv mødre muss pinkeln gehen 🙂
  2. Springvandene ved Kanzleramt bag Bundestag er også klart en udflugt værd. Der er ingen, der siger noget til badende børn lige udenfor Angela Merkels kontor. Pladsen er stegende hed på en sommerdag, og børnene spurter gennem springvandene, mens voksne kan fise den af på bænkene under træerne og nyde den fantastisk udsigt over til Hauptbahnhof. Husk badetøj, badesko og håndklæde! Badesko er også et must, da blanding af vand og mudder på fliserne kan blive ret glat. Turen til Hauptbahnhof over bakken og over Spree er fantastisk. Husk at kigge tilbage over byens skyline.
  3. Legepladserne i Kollwitzpark. Om sommeren tales der ofte mere dansk end tysk på de to legepladser. Der er skyggefulde bænke under træerne til de voksne. Klatrestativ, sandkasse, rutschebane, bordtennis – og så bygger vi da lige en legeplads ved siden af, så der er to legepladser! Også her er der caféliv lige ved siden af plus et offentligt toilet.
  4. Kindermuseum MachMit besøgte vi under en hedebølge for et par år siden. Det var rart at sidde indendørs og puste ud lidt. Knægten spurtede rundt i Grimm’s eventyr i kæmpestørrelse og i 3D labyrinten. Man kan bruge en hel dag der – der er en café med det mest nødvendige. Det bedste for vores knægt var 3D labyrinten, men der også mange forskellige kreative aktiviteter, hvor man kan lave forskellige ting til at tage med hjem.
  5. Legepladsen i Monbijouparken ligger med udsigt til Museumsinsel og ligger ved siden af et alternativt teater, hvor der øves udendørs om sommeren. Der er sang, fest og gøjl. Om sommeren er der skygge under de store kastanietræer. Legepladsen består af et klatrestativ, som er sådan lidt parkouragtigt. Der er også en stenrutschebane, et lille klatrestativ og en sandkasse. Det store klatrestativ er det store hit for os, og jeg lurer på, at det faktisk ikke er for børn, men er for alle, der har mod på at klatre op i luften. Lidt derfra ligger Kinderbad Monbijou, hvor man kan kaste sig i bølgen blå med udsigt til Museumsinsel.

Men der er jo nok at vælge mellem i Berlin – alle de gule prikker på billedet repræsenterer en legeplads, så bare kom i gang 🙂

Se også mere på Ihr Spielplatz og på Spielplatznet!

http://www.spielplatznet.de/karte.php
Kurs mod soppebassinet i Weinbergsparken