Buon Giorno Garda!

Til morgen forlod vi Østrig i regn og 13 graders ‘varme’, og ved 16-tiden ankom vi til Gardasøen, hvor der er omkring 30C og delvis solskin. Vi lavede et pit stop på ‘vores’ tankstation i Trento, hvor de har superfin italiensk mad, slik og ikke mindst den mest fabelagtige vandmelon. Det slog heller ikke fejl i år; de havde frisk mørkerød vandmelon med masser af smag og kerner – præcis som vandmeloner så ud, da jeg var barn i 70erne, før man begyndte at modificere dem, så de ikke længere fås med hverken kerner, smag eller den lækre dybe røde farve.

Da vi kom til hotellet checkede vi hurtigt ind, og så smed vi kludene og sprang i poolen og lå der og sprællede i en lille times tid.

Vi gik ned på vores stam-pizzeria Le Palafitte og bestilte vitello tonnato og en runde pizzaer. Intet mindre end fabelagtigt. Bagefter gik vi ned til byen og fik os en stor is hver; drengen fik sin elskede smølfeis, faren fik lakridsis og jeg fik amarena kirsebær-is. Både is og pizza smager bare bedre i Italien.

Vi så solnedgang og gik hjemad ved 21-tiden langs søen. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg er født på den forkerte breddegrad. Jeg trives med en kernetemperatur på omkring 30-32C. Hvad mon det ville gøre ved humøret og overskuddet at leve i dette klima, hvor man ikke behøver at spekulere på om det overhovedet bliver sommer i år eller ej?