Skolebesøg

Vi var på besøg på skolen forleden. Vi gik ind i skolegården, hvor jeg gik hver dag i 5 år, og hvor hans mormor og morfar også gik engang. Nu er det hans skole. I dag er det en helt anden moderne skole i de gamle bygninger – og det er fedt. Det er de samme gamle mure, der er blevet meget slidte – men en helt ny og moderne tilgang til læring. Ud med det gamle, ind med det nye! Jeg håber, at de gamle mure er klar til at være afsæt for vores knægts færd ud i livet 🙂

Vi gik opad de gamle slidte trapper, hvor lugten af madpakker stadig er tung – og kontoret ligger stadig hvor det altid har været. Flere vægge var brudt ned, og alle de kendte ansigter er skiftet ud for længst.

Alle de nye børn er inviteret til samtale på skolen, og nu sad vi og ventede på vores søns samtale. Hans første rigtige møde med hans nye skole. Hans øjne var blå og store som tekopper, munden lidt åben, han tog det hele ind, og han så en lille smule overvældet ud.  Vi blev kaldt ind, han sagde hej og sit nanv – ja tak til et glas saftevand. Han tegnede en tegning, som han får tilbage, når han er færdig med 9. klasse. Han skrev sit navn på tegningen. Han var så god, og han svarede så fint på alle spørgsmålene.

Med os på slæb blev han vist rundt i sfo’en, han var nysgerrig på det hele – men han kiggede sig nok mest omkring efter sine venner. De fleste var gået hjem.

Vi viste ham linien, som han ikke må krydse. Det er vildt stort!

2 Comments

 1. Cille siger:

  Åh det er så fantastisk stort at starte i skole. Held og lykke med det – både til jer og ham.

  Liked by 1 person

  1. mammalade siger:

   Tak – det er så stort! Han glæder sig – og han ved slet ikke, hvad det er for noget. Vi prøver at forberede ham, men hvordan kan man det, når man selv gik ud af 9. klasse i 1989? 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.