På landet

on

Når vi kører til Østrig, overnatter vi altid midtvejs. Vi vil ikke køre til sent ud på natten og vi behøver ikke stresse over at hænge i en kø. Vi kan også holde gode lange pauser. Der venter altid et godt hotel for enden af dagen, og vi er fremme ved spisetid.  I det hele taget er køreturen en del af vores ferie, og det skal være hyggeligt.

Vi overnatter i ferieområdet Fränkische Schweiz i Bayern. Det er et stort landligt ferieområde nær Bayreuth. Vi tænkte det første år, at det var in the middle of nowhere, men hele området er fyldt med små landsbyer, familieejede hoteller og restauranter, for der er mange turister, der tager dertil for at vandre, cykle, fiske og klatre.

Vi har overnattet i byer som Gößweinstein, Pottenstein, Obertrubach og i Pegnitz, som alle ligger i Fränkische Schweiz. Det er små hyggelige landsbyer, hvor landbrug er hovederhvervet med turisme som nr 2. 

Området er grønt og frodigt, og det er kuperet med mindre bjerge. Hver lille landsby har sin lille mystiske borg, borgruin eller kapel på toppen af en bjergtop.

Vi overnattede på Hotel Rosenhof-Garni, som var et superfint og hyggeligt mindre hotel i udkanten af Pegnitz. Vi havde booket et familieværelse, og det var af virkelig høj standard. Helt moderne indrettet med rigelig plads. Sengene var helt fantastiske, og vi sov fantastisk. Ind af døren strømmede den skønneste duft af græs og urter. Vi var trætte og gik kold ved 22:30-tiden og fik først øjne ved 7-tiden.