Berlin 24h; Wochenmarkt

 

Da vi havde spist vores morgenmad krydsede vi Rosa Lux og gik over på Motel One på hjørnet af Dircksenstrasse og Rosa Lux. Vi har gået forbi Motel One utallige gange, men vi har aldrig været derinde, for vi bor jo altid rundt om hjørnet i lejligheden.

Hotellets gæster var i gang med morgenmaden; der var mennesker i alle aldre, en dejlig duft af brød og kaffe og en afslappet stemning. Vi blev modtaget af en virkelig sød og smilende receptionist, som udstyrede vores bagage med garderobenumre. Hun lovede, at vores bagage ville være der, når vi kom tilbage, men hun kunne ikke garantere, at hun kunne holde snitterne fra vores lækre Spritzkuchen 🙂

Dejligt befriede fra vores bagage gik vi ud i Berlin. Det tyndede ud i de grå skyer, men det småregnede stadigvæk. Vi gik over mod Münzstrasse for at gå i Adidasbutikken, men der var lukket. Faktisk var alle butikkerne lukkede i Münzstrasse. De åbner først, når berlinerne står op – hvilket sker omkring 11-11:30.

Vi gik ned mod Hackescher Markt, det var dejligt bare at gå i Berlins hyggelige gader. Der er altid nye butikker og caféer på vej, og der er altid nogle gamle kendinge, der er lukket. Fx vores Starbucks ved Hackescher Markt er lukket. Og Pan Asia, som vi aldrig nåede at prøve. Det ser ud som om hele bygningen er blevet tømt, den skal nok renoveres.

hackMktVi gik en tur i Rossmann og i Edeka, blot for at kigge. Ikke for at købe. Jeg kunne have købt hele sortimentet i begge butikker, men det går jo ikke, når vi ikke har andet end håndbagage med 🙂 Så vi begrænsede os til en Fritz-Cola og en Müller Milch med Choc Chip Cookie flavour.

På Hackescher Markt var der Wochenmarkt, hvor der var adskillige små boder med overvejende mad, snacks og ikke mindst farvestrålende salater fra middelhavsområdet og mellemøsten. Igen var der lige det med håndbagagen. Jeg ville gerne have købt hele salatvognen!

Vi blev ikke hængende på markedet så længe, for det regnede lidt mere end vi brød os om, så vi gik op og tog toget til Friedrichstrasse.