Lappeløsninger

Påskeferie .. Jeg er helt nede i tempo. Vi skal ingenting i denne weekend, og jeg har ro indeni. For første gang i lang tid føler jeg ikke, at jeg burde være et andet sted. Jeg blev færdig med mine ting, inden ferien. Takket være min nye chef og hårdt arbejde har jeg opnået en klarhed og en ro indeni som jeg sjældent har følt. Jeg kan gå på ferie uden at føle, at det hele sejler.

Det giver ro og overskud til fordybelse. Jeg sov mange timer i nat – helt fra 21-tiden med en opståen 22:30 til 23:30 og så helt til 8:38, sommertid – men alligevel!

Idag er praktisk-Palmesøndag. Nogle af os har ferie og skal i sommerhus i morgen. Så vaske, pakke, rydde op .. og mellem vaskene fik jeg tid til at se i posen med revnet tøj, der venter på lappeløsninger; et par jeans med revnet knæ, Lala Berlin-tasken, der hang fast og fik en L-formet flænge i bunden og hvor to af stropperne er halvt revet af, et par trusser med en optrevlet søm, en soltop med en afrevet strop, et par sommerbukser med slidhul på låret, et par andre sommerbukser med ødelagt lynlås, en skjorte med for store knaphuller, så knapperne springer op, en kjole som min baby for mange år siden rev en knap af og min vinterfrakke, der også mangler en knap …

Jeg er den dovne skrædder. Hende, der syer med en meget lang tråd, så jeg ikke behøver at tråde nålen så ofte. Og hende, som er MEGET begejstret for Lidl’s stryg-på-lapper. De er vejen frem. Hvis jeg skulle sy bukser med hul i, ville jeg aldrig lappe bukser, men med disse lapper er det en anden snak!

Herover er bukserne blevet lappet. Jeg stryger lapperne på på bagsiden – se herunder. På den måde bliver hullet ikke større, knæet forstærkes, hullet lukkes og ses ikke så tydeligt.

Den L-formede flænge i Lala Berlin tasken fik også en stryg-på-lap på indersiden, og jeg syede hankene ordentligt fast på symaskinen. Så kan den køre endnu et par runder. Bomuldsnet er bedre end plasticposer, skulle jeg mene 😄

Mine tyndslidte bukser fik også en halv lap på indersiden som forstærkning. Alle knapperne syede jeg på – og knaphullerne i skjorten syede jeg mindre.

Yay, så fik jeg tømt min sypose for alle sommerens (!) skadelidte beklædningsgenstande 😅