La Dacia

on

Forleden så vi et skilt til et trattoria, der hed La Dacia. Vi talte om, at hvis vi ikke kunne få bord på Relax, så ville vi køre dertil. Vi fik bord på Relax, men her til aften havde vi ingen planer, og da jeg googlede La Dacia var sagen klar: Dér måtte vi hen!

Middag på La Dacia
De lavede deres eget perlende kildevand i deres egne flasker og glas.

Da vi ankom til deres bjergtop var der dækket op i haven – mange borde med lyse duge stod under de tætte lindetræers skygge i den nedgående sol. Vi var heldige – selvom der ikke var mange gæster, da vi kom, var alle bordene reserverede, undtagen et.

Der var mange lækre sager på menukortet, men vi fik øje på nogle favoritter: Til forret bestilte vi Caprese med bøffelmælksmozzarella, samt et bræt med forskellige pølser og skinker.

daciacaprese-kopi
Caprese med bøffelmælksmozzarella
dacia bræt.jpg
Bræt med forskellige pølser og skinker, samt polenta

Til hovedret valgte vi begge hjemmelavet tagliatelle med trøfler fra det nærliggende bjerg, Monte Baldo. Tagliatellen var perfekt kogt og krydret med en rundhåndet mængde trøfler. Og vi elsker trøfler, så det var jo ret heldigt 🙂

DSC_0020

Til sidst fik jeg en semifredo pistachio ❤ Indtil jeg smagte italiensk pistacie-is i Berlin for et år siden, troede jeg, at det arrigt lysegrønne stads, man kan få derhjemme, som smager hysterisk af pistacie-essens, bare var sådan pistacie-is skulle smage. Men nej, det er i virkeligheden meget bedre. Meget meget bedre.

DSC_0035

Og her siger vi farvel til La Dacia. Nej, ikke farvel. På gensyn. Det var en helt magisk aften i Bardolinos bakker. La Dacia var velbesøgt af både italienere og turister, og man kan være heldig at få et bord, hvis man dukker op ved 19-tiden som vi gjorde – men det bliver endnu mere magisk, når solen går ned og mørket falder på.

La Dacia er en smuk perle, hvor vi fik skøn og lækker mad til overkommelig pris, men også en italiensk stemning og en smuk udsigt. Der er tilpas langt mellem bordene i haven, så man ikke sidder i nakken på hinanden, og haven er fyldt med blomster. Det er som taget ud af en film.

dacia.jpg

 

Der er også en kæmpestor have med fodbold til ungerne og legehus, så der er højt til loftet på alle måder. Vores søn legede fange og spillede fodbold med nogle italienske børn. Mørket falder på ved 21-tiden, og det er helt magisk at sidde udenfor i den blå time i omkring 27C varme ved lyden af cikaderne (som startede præcis klokken 21..?).

Ristorante La Dacia, Via Dei Monvei 1, 37011 Bardolino, Italien.