Smagen af Damaskus i Berlin

on

Sidste år spiste vi på Toca Rouge en af de sidste aftener, da vi opdagede naborestauranten Yarok, der ligger i Torstrasse 195. Der var stuvende fuldt, og maden på tallerkenerne så fantastisk ud. Vi aftalte, at her var vi nødt til at komme tilbage næste år, for vi var løbet tør for aftener i sommerferien 2017.

“Yarok – Syrian Food from Damaskus freshly prepared” står der på skiltet på gavlen. Yarok er hebraisk og betyder grøn – og ja, maden er både grøn og mange andre farver. Her glemmer man hurtigt alt om kød, selvom man sagtens kan få retter med kød. Man savner det bare ikke, hvis man vælger en ret uden kød, fordi der er så meget smag og fylde i de vegetariske retter. Lige noget for os!

Her til aften spiste vi så på Yarok – et år senere, præcis som planlagt 🙂 Berlin var fuldstændig magisk her til aften: 27,3C varm klokken 20, solen på vej ned og masser af mennesker på alle gadehjørner. Vi fik et bord med det samme, og vi bestilte Fritz-Cola til manden, samt Fritz-Sporitz rabarber Schorle til mig.

Som hovedmåltid bestilte vi en Yarok Platte Special til deling. Den indeholder kabab, kyllingebrystsalat, Sampuse, Houmus, Foul (Foul Medames, forkortes Foul, en libanesisk bønnesalat), Tabula (tabouleh; salat af persille, couscous, tomat, mynte), Couscous, Falafel og Mutabel (arabisk Baba Ghannouge). På den måde fik vi smagt lidt af det hele på én gang 🙂 Ved siden af bestilte vi en egg plant pasta tallerken med hummus. Ud fra beskrivelsen regnede jeg ud, at det måtte være Baba Ghannouge.Yafok.jpgDet var fantastisk mad. Helt igennem fantastisk. Der var også en tahin yoghurt dressing, som var helt fantastisk. Dertil var der tilsat til orangesauce, dels som pynt, men også som delikat smagsgiver. Det er noget af det bedste mellemøstlige mad, jeg har smagt. Det var friskt tilberedt, rigt på smag .. virkelig lækkert, og samtidig smukt og farvestrålende. Det er mad, man bliver glad i låget af.

Se menuen her. Yaroks hjemmeside er under construction, men tjek Berlin Food Stories anmeldelse ud her. Ligger på Torstrasse 195, ikke så langt fra Rosenthaler Platz. Se at komme derhen 🙂