El Mercat

Sidste aften i Barcelona.. To tips tilbage på listen – eller mindst én dag for lidt. Vi må tilbage hertil. Om ikke andet senest i 2026, når Sagrada Familia er færdig 👍🏼

Her og nu havde vi bord klokken 20 på El Mercat, på Carrer de Casp 35, som ligger cirka mellem vores hotel og Placa de Catalunya, cirka 5 minutters gang.

El Mercat så tophyggeligt ud, og der var fuldt booket aftenen forinden, da vi gik forbi og bestilte bord. Da vi ankom var der ikke mange mennesker endnu, men der herskede en mildt kaotisk stemning blandt personalet, der rodede rundt i reservationer, serveringer og bestillinger. Blandt andet var der en tjener og en manager, der spurgte, hvad vi lavede ved det bord, vi sad ved. De troede, at vi havde snuppet et bord, men vi fik forklaret, at de selv havde anvist os bordet. Derefter gik der en rum tid, før de tog mod vores bestilling, og de kom også over og serverede en salat, vi ikke havde bestilt.

RussiskSalat
Russisk Salat

Vi bestilte bl.a. russisk salat. Catalansk russisk salat er helt anderledes end dansk russisk salat. Nogle danskere mener, at den catalanske russiske salat minder mest om den danske italienske salat, man bruger på smørrebrød. Det synes jeg ikke. Den catalanske russiske salat, vi fik, var helt anderledes, fordi den består af kartofler, gulerødder, ærter, grønne bønner, kogt æg, tun og oliven i en dressing af bl.a. mayonnaise.

elmercattapas
Tomatbrød, chicken wings, tuna tartar & grisefodscarpaccio

Vi fik også klassisk Tomato Bread, Chicken wings med citron og peber, Red Tuna Fish Tartar med Guacamole, samt Pork feet carpaccio with Parmesan Cheese & Iberian Ham.

Især sidstnævnte var speciel … Pork feet carpaccio var nok præcis det: En grisefod i meget tynde skiver. Måske har de virkelig taget en frossen grisefod og skåret den ud på tværs, så man får hud, kød, knogle, marv og det hele i mikrotynde skiver? Det var nemlig en sært blævret hvidlig masse med en endnu mere blævret brunlig midte. Det smagte også blævret. Vi smagte på det, undrede os; vi lod grisefoden ligge og spiste al sortfodsskinken.

Tun-tataren med guacamole var til gengæld virkelig lækker. Kyllingevingerne var tørre og ikke særlig spændende. Til dessert fik jeg Catalan Cream – og den var rigtig lækker. Den havde en fin smag af citron og kanel.

elmercatcremacatalan
Catalan Cream

Det var så vores sidste aften i skønne Barcelona. Ikke den bedste middag, vi har fået – men der var både toplækre og noget spøjse blævrede elementer 😀