Hverdagshelte: Marie Kondo

I starten af ugen begyndte vi at se Marie Kondo på Netflix. Hvor kom det fra? At vi skulle se en tv-serie om folk, der rydder op? Det er ikke normalt den genre, vi bevæger os mest i. Men nu er vi hooked, for KonMari-metoden virker let at gå til. Og jeg synes, at programmerne er virkelig inspirerende og seværdige!

Vores nuværende metode virker ikke

Og for at være helt ærlig; vores nuværende metode virker ikke. Når vi får spat, tager vi en oprydningsrunde. Det meste af tiden taler vi bare om det. Det batter bare ikke i det lange løb. I sidste uge afleverede vi to ret store shoppere fyldt med gammelt tøj, julepynt osv til genbrug. Det har bare ikke gjort nogen synlig forskel – der er ikke blevet mindre rod eller mere plads.

Tid til forandring!

Så vi har brug for en ny og mere effektiv metode – og den har Marie Kondo!

Det grundlæggende i hendes metode er, at du skal tilvælge de ting, der giver dig glæde.

Som sådan handler det ikke om at sortere fra, men om at vælge til. Der er stor mental forskel!

Rodet deles op i grupper, hvor nr 1 er tøj. Alt skal ud af skabet i én stor bunke. Saml hvert stykke tøj op og mærk efter om det giver dig glæde. Spark joy? Hvis ja, behold det, hvis nej, sortér det fra.

Dertil kommer hendes Muji-agtige måde at opbevare tøj på. Alt foldes tæt og lægges i skabet lodret på række (i stedet for vandret i bunker), så man kan se alt tøjet. Jeg vil have mit tøj foldet på den måde. Det er SÅ simpelt! Jeg er så træt af, at jeg får 10 bluser med ud af skabet, når jeg forsøger at liste en enkelt ud.

Jeg føler mig SÅ inspireret!

Nu er det fredag, og vi har set 3 afsnit. Jeg er inspireret, begejstret og topmotiveret. Jeg skal i gang med mit klædeskab. Og køkkenet. Og børneværelset. Og badeværelset. Og kælderen.

I eftermiddag ordnede jeg mit kontor. Jeg har fået et nyt ansvarsområde, oveni det jeg i forvejen arbejder med, og der var ikke plads til hverken vareprøverne eller de 2 mapper, jeg arvede.

Jeg tog alt komono ud på skrivebordet i en bunke og så på det, og ja, så røg det meste ud. Ikke mange gnister dér. Det fungerer at hive alt ud og kigge på en ting ad gangen. Gnist eller ikke gnist?

Her til aften efter et hæsblæsende afsnit af Dogs of Berlin snuppede vi lige afsnit 4 med Marie. Den perfekte fredag aften ❤️ – ja, vi er vist lidt skøre!!

Hverdagshelte er min serie med de ting eller metoder, jeg selv anvender – eller selv påtænker at anvende for at gøre hverdagen bedre, sjovere og lettere.