Skøn søndag i sommerlandet

Da vi havde været hjemme i 5 lange hårde hverdage havde vi brug for luftforandring, og så kørte vi på sommerlandet. Vi tog en tur til Rørvig med gode venner. Planen var at sole og bade hele weekenden, men vejret ville det anderledes. Søndag stod vi op til et massivt regnvejr, og så valgte vi at vende næsen hjemad.

På vejen mod København fik vi pludselig lyst til at se Ebbeløkke om sommeren. Solen var begyndt at titte lidt frem, og så kørte vi efter en pludselig indskydelse ud til Ebbeløkke, hvor vi har været på påske- og efterårsferien, men vi har aldrig været der om sommeren. Vi parkerede for enden af vejen, selvom der stod parkering forbudt, og så gik vi ned på stranden.

Der var helt stille, regnen var stoppet, og skyerne var knap så sorte. Det var varmt, og duften af regn hang i luften. Vi satte kursen mod broen. Vandet var helt stille og klart. På bunden fik vi øje på et par krabber, der kravlede omkring.

Ebbeløkkesommerbro.jpg

Vi kiggede på hinanden – det virkede helt skørt at køre hjem. Hvorfor ikke blive i sommerlandet, nyde tørvejret og finde en god frokost?

Som sagt så gjort .. På Nykøbing Havn er der åbnet en restaurant, og den har vi kun hørt godt om. Vi kørte fra Ebbeløkke til Nykøbing og tog på Nokken. Det fortrød vi overhovedet ikke. Det var så fint. Omgivelserne er smukke, udsigten over fjorden er fantastisk, og lyset var blødt og blågråt.

Restauranten er lys og venlig. De havde smørrebrød på frokostkortet, og vi valgte disse smukke madder:

NokkenMadder

De var rigtig gode, og det var en dejlig oplevelse at spise der. Se engang hvor fin min æggemad var close up:

NokkenEggis.jpg

Det var en skøn overraskelse. I alle mine år som ferierende i Nykøbing-Rørvig har der aldrig rigtig været noget ved Nykøbing Havn, men nu er de i færd med at konvertere havnen til et rigtigt cool sted med lækre boliger, et par husbåde, marked, gallerier og butikker – og altså en superlækker restaurant.

På vejen hjemad kørte vi forbi et lagersalg med 50% på alt muligt lige fra hoppebolde til tøj og fiskeudstyr. Hvad er chancen for at finde noget der? Tja, jnu er jeg jo ikke lige fisketypen, så jeg gav det 5 minutter .. Jeg fandt min udgåede yndlingsmodel fra mapp i nøjagtig min størrelse til en 50’er. Hvor heldig kan man være? Jeg købte 3 is og en knaldgrøn kæmpefrisbee med, og så kørte vi hjemad mod byen med frisk landluft i lungerne og en følelse af, at vi havde forlænget vores ferie. De hårde første 5 hverdage efter ferien var næsten glemt. Fortrængt 😉

One Comment

  1. venterpaavin siger:

    Arj, de madder dér..!

    Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.