Lidt sommer & romkugler på sommerferiens dag 5

Tegn på sommer når solen smelter pålægschokoladen!

Da vi stod op, blæste det stadig rigtig meget, men blæsten havde blæst de fleste af skyerne væk, og solen skinnede. Yay! Vi spiste morgenmad i vores lækrog i haven igen. Indimellem blev det så varmt, at pålægschokoladen smeltede på bollen 🙂

Da vi havde spist, foreslog jeg, at vi tog på stranden i Rørvig. Det blæste stadig rigtig meget, så jeg ville helst bade på en strand, som jeg kender – og hvor der er livreddere.

I store træk var vi de eneste, der havde fået den idé. Det var ret underligt, for vandet var 19C og luften 18C, og det var solskin det meste af tiden. Når sommeren er så pivringe, så skal man ta’ til stranden, når man kan. Vandet var så lækkert, der var høje bølger og knald på skumsprøjt. Det var virkelig lækkert, og det var første gang, at vores dreng for alvor har badet i høje bølger. Det kunne han godt li’, selvom det er vildt.

Ikke ligefrem overrendt strand …

Jeg lærte ham, at man skal holde sig ud for et fast punkt på stranden, holde øje med det og sørge for at gå tilbage mod venstre, når understrømmen trækker én mod højre. Det var virkelig sjovt – jeg har ikke prøvet at bade i høje bølger i mange år. Det var det bedste, vi vidste som børn; at springe på hovedet ind i bølgerne og blive tumlet omkuld af vandkraften.

Bagefter trængte vi til en is, og hos Is a Bella havde de denne dag romkugleis. Den smagte perfekt af romkugler. Fantastisk god idé! Og vi blev lidt ved romkuglerne …

romkugleis

Min mand havde nemlig læst, at der var en butik i Rørvig, der solgte Danmarks bedste romkugler. Dem kørte vi forbi og hentede 6 styk af til kaffen senere. Danmarks bedste romkugler trilles i Nørre Aaby Bageri. I 2018 blev de fynske romkugler kåret til landets bedste på madmessen Foodexpo. Og nu kan man også få dem i Rørvig i butikken Damkærgaard, hvor de i øvrigt har mange andre fine sager. Jeg købte et fint marokkansk hammam håndklæde, som jeg nu nok vil bruge som tørklæde.

Danmarks bedste romkugler