Hårdt arbejde gør sjælen sund – søndagstanker

Hårdt arbejde gør sjælen sund, sagde min mormor tit. Det er nødvendigt at gøre en ekstra indsats for at holde sjælen sund for tiden. Corona’en er kommet for tæt på, og en af dem, vi er allertættest på, er nu i selvisolation, mens vi krydser fingre for, at han ikke er smittet. Det gør, at intet er som det plejer, for det plejer at være hos bedstefar, at vi begynder weekenden.

Min svigermor bor på plejehjem, og hun er testet positiv sammen med mange andre samme sted. Personalet glemte at informere bedstefar om, at hun var blevet testet. Da han besøgte hende på plejehjemmet, fik han intet at vide, og han blev derfor udsat for Coronasmitte. Heldigvis er ingen af dem syge, og vi må krydse fingre for, at de klarer den. Lige nu kan vi ikke stille noget op.

Det er let at finde hårdt arbejde derhjemme, for det er skruen uden ende. Der er altid masser af overdue opgaver i et hjem til 3. Jeg fik vasket alle vores håndklæder, badeforhænget, mit tøj og sønnens tøj. Mens manden støvsugede, fik jeg tørret støv af og ordnet køkken og badeværelser. Jeg ryddede op på sønnens værelse, fik sorteret hans tøj, pakket sommertøj væk og fik sat virkelig mange ting til salg på reshopper og dba. Noget af det blev hurtigt solgt, for det blev afhentet allerede i går aftes – en hvid højstol fra Ilva, 3 t-shirts, et par shorts, noget sandlegetøj er solgt. Selvom vi kun var hjemme, så fik jeg gået 8.650 skridt – der kan man tale om at ta’ en spurt i sit hamsterhjul 😀

Da jeg skulle hænge badeforhænget op i badeværelset, gled jeg i det og faldt. Patetisk. Det ville have være sjovt, hvis det ikke var, fordi jeg knaldede knæet i gulvet, vred om på anklen, slog skulderen og mærkede et pop i ryggen. Det er mest ryggen, der stadig gør ondt.

But why?

I denne uge skal jeg genopfinde mig selv. Jeg har brug for at finpudse formen. Jeg har jo skiftet branche, og jeg har brug for at blive helt skarp på beskrivelsen af mit why.

Hvad er dit? Hvorfor står du op om morgenen? Og hvorfor er det så vigtigt? Det er det fordi det handler om passion og drive. Når du ved hvorfor du står op om morgenen, bliver det lettere at komme op.

”People don’t buy what you do.
They buy why you do it.”

Simon Sinek