Bedste ramen i Amsterdam: Ramen-Ya

Knægten er meget optaget af japansk manga, og han har længe talt om, at han gerne vil smage ramen. Derfor var det oplagt at søge og finde et af byens mest hippe ramen-spots.

Knægten fik klassisk hakata ramen, mens vi valgte kimchi ramen. Vi smagte på vores søns Hakata ramen – helledusseda; han havde valgt HELT rigtigt. Vores kimchi ramen var ikke dårlig, det var knaldgodt, men Hakata’en var bare sublim! Hakata er svinekødssuppe, der er kogt ind i mindst 10 timer, hvilket giver en dyb silkeblød suppe med masser umami. Virkelig lækkert!

The Hakata

Denne tonkotsu-ramen stammer fra Hakata-regionen – men er den mest populære type ramen både i og udenfor Japan. Svinebensbouillonen koges i mindst ti timer for at opnå dens tykke, fyldige og cremede smag. Toppet med char siu (svinekød), et halvt kogt æg, menma (fermenterede friske bambusskud, der er soltørret, saltet og opblødt), porre, noritang og sesamfrø.

The Kimchi Ramen

Ramen med kimchi i en let hønsebouillon. Toppet med kimchi, spicy moyashi (bønnespirer), char siu, et halvt kogt æg, sort øresvamp, forårsløg, noritang og sesamfrø.
Kimchi Ramen

Ramen-Ya laver selv deres ramennudler fra bunden hver dag, og det fornemmer man tydeligt i deres supper. Det er meget lækre nudler. Vi bestilte i øvrigt dumpling som sidedish. De var vildt gode og saftige.

Stedet ligger i en kælder, og det er meget japansk. Der er ikke lagt op til, at man hænger over maden i timevis. Det er en god ide at bestille bord, og det kan gøres online. Vi syntes, at det var så lækkert, at vi vendte tilbage om fredagen og bestilte The Hakata alle sammen 🙂

頂きます – lad os spise!