Astma or not

Astma .. det er noget spøjst noget. Jeg har været igennem flere undersøgelser det seneste 1 1/2 år, som ikke viser klare tegn på astma. Nu er vi nået vejs ende i denne omgang, for den seneste udredning tyder på, at jeg har ikke-behandlingskrævende astma.

Jeg var på venteliste til en mannitoltest i et lille halvt års tid. Jeg skulle indånde mannitol (pulverstof) i forskellige doser, og min lungefunktion blev målt efter hver dosis. Jeg kunne gennemføre testen uden at min lungefunktion dykkede – den steg faktisk lidt undervejs.

Så konklusionen er, at jeg har astma, som ikke er behandlingskrævende, men med svingende lungefunktion, sådan at når vejret er tørt og varmt, så fungerer mine lunger godt. Men når vejret er koldt og fugtigt, så daler min lungefunktion, fordi mine bronkier snævrer sig sammen.

Jeg VIDSTE jo, at det her klima ikke er noget for mig 😃

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.