Januarlisten

Så er vi igang med den første uge i det nye år. Aldrig har et år set så lovende ud på verdensplan som 2022, aldrig har forventningerne været så høje, og aldrig har et år underleveret så kraftigt. Så 2023 skal blive bedre, blev der sagt!! Mens vi venter og håber på, at det sker, så er der masser af ting på listen her i mit mikrokosmos.

Jeg er ikke den store januar-fan, så jeg har generelt ikke store forventninger til januar. Jeg er faktisk enig med min svigerfar. Da regeringen luftede tanken om, at man vil afskaffe Store Bededag, brummede han, at de hellere skulle afskaffe januar.

Januar er et spørgsmål om ren overlevelse. Og denne januar er ikke bedre end andre januar’er, kan jeg afsløre. Jeg lagde min fyldte drikkeflaske ned i træningstasken i morges, og da jeg kom til træning, tog jeg min tomme drikkedunk op. Weee, alt mit arbejdstøj og mit håndklæde var gennemblødt. Nej, man kan ikke tørre sig med et vådt håndklæde, og hvorfor skulle man i øvrigt også tørre sig, når ens tøj er vådt? Så er vi lissom i gang.

Min liste over de ting, jeg gerne vil undgå i januar, forekommer nærmest længere end listen over vores januarplaner. Her er listen over ting, jeg vil undgå:

 • Alle former for virus; influenza, forkølelse, corona …
 • Slik, chips, fed mad, for meget mad
 • At fryse og sove for lidt
 • D-vitaminmangel
 • Trøstespisning

Den perfekte løsning på ovenstående er at rejse sydpå til sol og varme. Gran Canaria fx .. med charterfly til all inclusive buffet, pool og solskin. Hold nu kæft, det gad jeg godt! Men men men .. i første halvdel af 2023 har vi af gode grunde ingen rejseplaner. Vi skal til Californien til sommer, og det kræver, at vi sparer penge sammen i første halvår.

I januar vil jeg gå en ekstra mil for at …

 • lukke min drikkeflaske, inden jeg lægger den i tasken
 • pakke julen væk i næste weekend
 • bruge mine kogebøger, undgå takeout og fed mad
 • spare penge på forbrug, især madbudgettet er boblet op
 • no shopping på tøj og ting (undtagen en chill pill)
 • gå 10.000 skridt hver dag .. undtagen 1. januar = 4.698 skridt
 • skabe plads i mit klædeskab
 • sende gamle sager i cirkulation
 • lave en venindegruppe på Facebook, hvor vi skiftes til at arrangere en månedlig date
 • fortsætte den gode stil med træning hver morgen
 • spise mine D-vitaminer hver dag for at undgå at gå for meget i sort
 • fralægge mig alle julens uvaner. Jeg er konstant slik- og saltsyg. Jeg er grovsulten inden klokken 10 for tiden, for mavesækken har været vant til rigelig god mad. 
 • tabe de samme 3 kilo, som jeg har tabt adskillige gange før. Plus gerne en 10 til.
 • lave mine øvelser hver anden dag. Måske kan jeg komme af med smerterne i mine hæle, svang, ankler, skinneben og venstre hofte?
 • planlægge sommerferie i Californien. Det bliver så VILDT, og jeg skal i gang med at spare, researche, detailplanlægge…
 • lave fotobog fra sidste år

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.