Intet nyt, er det godt nyt?

Jeg ved ikke, om jeg skal på arbejde i dag. Min chef ringer, når hun ved noget. Hun vidste intet klokken 8, og nu er klokken snart 10. Vi ved ingenting, og jeg kender ikke til at være ansat i en virksomhed, der gået konkurs, så jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg kan forvente, samt hvad mine pligter og rettigheder er.

På arbejde har jeg en masse deadlines senere på ugen; møder, planer for 2013, budgetlægning osv., men der er vel intet formål i at lægge en masse planer for næste år, når firmaet er gået konkurs? Det er bare så svært at slippe det helt, for hvis nu de ringer og siger ‘nu kører vi igen’, så er jeg seriøst i problemer!

En del af mig troede nok ikke rigtig på det, men nu er firmaets navn dukket op på Statstidende under konkurser, så nu er det officielt. Men hvad det helt konkret betyder for mig, ved jeg stadig ikke. Er det så bare det? Ikke mere arbejde der? Slut-prut?

Nå men, jeg kunne jo ikke bare sidde og trille tommelfingre, mens jeg ventede. Jeg ringede til fagforeningen for lige at høre, om der er noget, jeg skal gøre eller forberede mig på. Det var virkelig en god idé, jeg fik dér, for så fik jeg klarhed – og travlt!

Det viser sig, at jeg er suspenderet, men jeg kan blive kaldt på arbejde indenfor 14 dage fra i går. Hvis jeg bliver kaldt på arbejde, skal jeg bede om en bankgaranti for min løn (!), for LG dækker ikke lønnen, hvis jeg arbejder for et konkursbo. Meget rart at vide!! Jeg fik desuden diverse blanketter tilsendt, som jeg skal udfylde til Lønmodtagernes Garantifond sammen med lønsedler etc.

Det er virkelig noget rod det her.