Nu med hornhindebetændelse

Jeg vågnede fredags morgen med grus og snask og ondt i venstre øje. Jeg kiggede på det, alt det hvide i øjet var rødt. Jeg antog, at det var øjenbetændelse. Jeg gik i bad, fik tøj på, droppede kontaktlinserne. Det blev værre efterhånden.

Det gjorde knaldondt hver gang jeg fik lys i øjnene, og tårerne løb ud af øjet. Jeg kunne mærke konturen af min øjeæble inde i hovedet, fordi det gjorde ondt i hele øjeæblet. Jeg var efterhånden godt klar over, at det var mere alvorligt end øjenbetændelse, så jeg gik ind på vores øjenlæges hjemmeside og læste om hvornår man skal være på vagt ved rødt øje.

Jeg kan sige ja til 3 ting; kontaktlinser, smerter og svær lysfølsomhed, så jeg ringede til øjenlægen og fik en akuttid.

Jeg fik konstateret hornhindebetændelse (keratitis) efter en lang, grundig undersøgelse af mine øjne. Det er simpelthen noget værre knald. Jeg skal dryppe øjnene en gang i timen i 2 dage med antibiotika, derefter hver anden time i 2 dage og derefter 8 gange om dagen, indtil jeg skal til øjenlægen igen.

Det gør så sindssygt ondt. Lysfølsomheden er nok det værste. Forandringer i lyset får pupillen til at udvide sig, og det er denne simple bevægelse i øjet, der foregår en milliard gang om dagen uden at vi ænser det. Jeg mærker det hver eneste gang nu, som en kniv i øjet.

Her på dag 2 med dråber hver time er det blevet bedre, men jeg ligner simpelthen en farce .. eller måske en falleret skuespiller, der febrilsk forsøger at skjule mig bag solbriller i regnvejr.

Jeg gik med solbriller indendørs i går og forlangte mørke og nedrullede gardiner. Jeg hader solskin. Jeg har både briller og solbriller på. Det ene par i håret, det andet par på øjnene, så jeg hurtigt kan skifte udenfor, for selv gråvejr giver smerter.

Mit øje ligner noget, der er løgn. Ophovnet øjenlåg, knaldrødt i øjet, hævet under øjet … Helt igennem fantastisk at få den sygdom netop på årets længste dage, hvor vi bliver beriget med lys (og regn). Havde været federe i slutningen af december.

Nicholas er så sød ved mig. Han ringede til lægen og sagde ‘mor har ondt i maven’, hvor til jeg sagde ‘øjet’. ‘Mor har ondt i øjet’ sagde han ind i sin legetøjsmobiltelefon ‘kom, læge!’. ‘Jeg er læge’ sagde han og kiggede længe på mit røde øje, og sagde ‘aaav, øje’, og jeg krammede ham. Min egen lille læge!

2 Comments

 1. Cille siger:

  Lyder som om, at du skal vælge en anden uge at deltage i skønhedskonkurrencer i :-)…

  Like

  1. Gitte K siger:

   Helt sikkert – jeg er ikke til pænt brug i denne weekend :- D

   Like

Der er lukket for kommentarer.