Sommer i Tyrol på altanen

Jeg er ikke et havemenneske. Jeg interesserer mig ikke for blomster, stauder, roser o.l. Bevares, de er pæne, og jeg elsker at dufte til roser, og jeg nyder at være i udenlandske byer, hvor smukke blomster pryder alle gadehjørner. Men derfra og til at have dem herhjemme …

Jeg har omsider fået plantet røde blomster fra Bilka i vores altankasser idag, og jeg har 3 mexikanske kaktus og 3 paradistræer indendørs. De får vand i regntiden, cirka hver 2. – 3. måned, når jeg husker på det.

Mine paradistræer er aflæggere, som jeg har fået med hjemmefra fra min mor, som har fået dem fra min mormor. Paradistræer overlever alt. Mine mexikanske kaktus er aflæggere af nogle kaktus, min mor smuglede ud fra Mexico engang i 90erne. De overlever også alt. Mig.

Men nu har jeg for andet år i træk blomster i mine altankasser. Selvom jeg har boet i lejlighed siden 1992, så er det kun sket to gange.

Og nu er den slåethelt gak for mig, for jeg vil have tyroleraltankasser næste år. De røde Bilka-blomster er en nødløsning, og det gør jeg ikke igen.

Næste år vil jeg have tyrolerpelargonier. Ikke at jeg ved en skid om blomster, men jeg har googlet mig frem til, at det hedder de blomster, som man ser i altankasserne i Tyrol.