Lykkelig lørdag

Til jul stod vi lige pludselig med en and for meget, så den ene røg i fryseren, og den anden blev sat til livs juleaften. Vi aftalte, at vi skulle spise and sammen snart – og høre 80er musik!

Tiden er gået siden jul, og hverken Allans bror og hans familie eller os har fået sat det nødvendige kryds i de travle børnefamiliekalendere. Indtil i går, hvor vi blev inviteret til grillstegt and lørdag aften. Fantastisk!

Vi skulle have det grønne islæt med, og jeg lavede en skål grøn salat på basis af en blandet Bilka-salat, skrællede nogle friske minigulerødder og lavede bøtter med majs, vindruer, agurk og emmenthalertern opdelt til de kræsne og mere selektive spisere.

Der blev hoppet på trampolin, da vi kom, og Nicholas fløj op på trampolinen til sin fætter og kusine. De hoppede, grinede og legede i trampolinen i lang lang tid, mens jeg stod og så på. Jeg elsker at se på, når Nicholas glemmer alt om alting og bare nyder at lege.

Hans kusine er hans opgående sol. Han kopierer alt hvad hun gør, stort og småt. Han piler rundt i hælene på hende, og heldigvis synes hun, at han er sød og sjov.

Han er endda så ridderlig, at når hendes storebror driller hende, så går han i brechen for hende og beder ham vredt om at stoppe. Så står den lille trold foran sin fætter på 6 år og siger vredt ‘det må du ikke!’ og tilføjer så ‘vel, mor?’

Mens rollingerne nød den lune sommeraften, fik vi snakket, spist and, drukket rødvin, spist hjemmelavet is og drukket te. Nicholas var sød, lykkelig og fuldstændig opslugt af legen og sin kusine. De legede i haven på bare fødder til mørket faldt på.

Nicholas kom og fortalte, at han gerne ville blive og sove hos sin kusine. Han skulle i hvert fald ikke med hjem. Han skulle sove der i tre dage, meddelte han.

Til sidst var det sengetid, og det var tid til læsning af godnathistorie ude i haven i teltet ved lommelygtens skær. Først læste tante op af Karlsson på Taget og derefter af Harry Potter. Nicholas var træt, men han lyttede og var fascineret af hyggen i teltet.

Han græd hjerteskærende, da vi sagde farvel og kørte hjem. Han mente det, da han sagde, at han ville blive der!

Vel hjemme igen gav jeg ham nattøj på, og vi lagde os i vores seng og snakkede lidt. Jeg læste lidt Peter Plys højt for ham og sang et par sange, mens han øjne langsomt faldt i. Til sidst sov han, og jeg lod ham ligge i vores seng hele natten.