På vej hjem

Vi sov næsten til klokken 7 på denne vores første rigtige feriedag. Vi er på den trendyeste ferieform lige nu; staycation, hvor man bliver hjemme i sin ferie. Det er nu mere af nød end af lyst, for hvis vi kunne vælge frit og ikke skulle vælge på SU budget, så var vi nok snarere et sted på Manhattan og ikke et sted på Sjælland.

Men når det nu er sagt, så er der også noget helt fantastisk ved dansk sommer. Vi kørte nemlig ud i det blå, efter vi havde fået en kop morgenkaffe hos farmor og bedstefar – og havde købt 6 lysstofrør i Silvan.

Vi kørte til Gilleleje for at spise frokost hos Far til 4, som er alletiders hyggelige familierestaurant, der ligger i klitterne lige ved stranden i Gilleleje. Vi havde havkig fra vores bord, og duften fra marehalmen og de blomstrende pink hybenroser i klitterne lige udenfor. Solen skinnede, så vi satte os i skyggen under halvtaget.

Nicholas fik en kæmpebørneportion fiskefrikadeller med maj, agurk, fritter og ketchup. Han spiste i omegnen af 5 frikadeller, en håndfuld majs, en del agurk og et ukendt antal fritter med ketchup og æblemost til. Han grinede og fjollede med drengen, der sad ved det næste bord.

Bagefter gik vi på havnen og spiste en is og kastede med sten. Vi gik en tur ned på stranden og gjorde et kvalificeret forsøg på at fylde Kattegat op med sten. Til sidst kørte vi hjemad, og der gik ikke lang tid, så sov Nicholas sødt på bagsædet. Solen skinnede, men i horisonten tårnede de sorte skyer sig op.

20120730-145444.jpg

Vi nåede kun lige ind af hoveddøren, før det gav sig til at øsregne og tordne. Nicholas og jeg gik ind og lagde os i min seng, og jeg snuppede en powernap med hans arme fast om min hals.

4 Comments

 1. Frederikke siger:

  Jeg er nok mest til staycation, fordi jeg synes, at det er den bedste måde at holde ferie på og samtidig tilgodese voksne og børn. Mine børn trives bedst i kendte omgivelser og med en nogenlunde ensartet rytme og os voksne (mig og min mand) føler, at vi slapper bedst af hjemme 🙂

  Like

 2. Jette siger:

  Hej Gitte
  Nu har jeg fulgt din læseværdige blog i meget lang tid, men jeg har vist aldrig rigtig kommenteret på den før nu. I lighed med Frederikke er jeg også mest til hjemme-ferier (alternativt i sommerhus) sålænge børnene er små. Så kan man tage tingnene i ro og mag og holde ferie på børnenes præmisser. At dømme udfra det du skriver om din dreng Nicholas, er det vist også det han trives bedst med. Min mand og jeg har i den foregange uge haft en af vores bedste ferier ever. Vi var hjemme hele ugen med vores 2 drenge på 1 og 3 år. Havde besøg af niecer fra Jylland, var på Frilandsmuseet og tur med Bådfarten på Lyngby sø. Spiste hjemmerørt koldskål med jordbær og havde masser af tid til leg. Drengene kvitterede med at være søde, glade og nemme og vi forældre er jo nemme på den front. Er børnene glade er vi også glade.

  Vi vil også enormt gerne storbyferier, road-trips i USA og vandreferie. Men først når drengene er meget større, for de skal også kunne nyde det.

  Dine oplevelser forleden på Vedbæk havn har bestemt ikke været rare for nogen parter, men måske det bare var Nicholas måde at fortælle jer på at han trængte til en rolig aften hjemme. Bare en tanke…. For jeg synes bestemt ikke du fejler som mor. Tværtimod og kærligheden til din dreng lyser ud af hver eneste linie.

  Like

  1. Gitte K siger:

   Hej Jette!

   Tusind tak for din dejlige kærlige kommentar. Jeg er helt enig! Og jeg ville også helst gentage min barndoms somre i sommerhuset, men vi har intet sommerhus, fordi min bror har tyranniseret os ud af familiesommerhuset, og vi har ingen have, så når vi skal noget herhjemme er der altid tale om en udflugt.

   Så vi lejer en lejlighed i Berlin. Berlin er en børneby med masser af små og store oplevelser for børn – lige fra parker med små legepladser til Legoland og Zoo. Og så en rummelig lejlighed at være i, når vi ikke er på farten.

   Vores erfaring siger os, at hvis vi er glade, så er Nicholas for det meste også glad – og omvendt! Han er ligeglad med om oplevelserne foregår med et sommerhus som base eller en lejlighed eller et hotelværelse, bare vi er der og bare vi lytter til og fornemmer hans behov.

   Gitte K

   Like

   1. Gitte K siger:

    Ps. Og det er det med at mærke hans behov og ikke selvvære opfyldt af en trang til at nyde den sidste dag ude i solen, som vi voksne havde sidste fredag. Når behovene konflikter, opstår der sur musik, og det var præcis det, der skete for os, og vi gjorde ikke forældrejobbet godt nok, for vi lyttede ikke til ham, før han råbte og skreg meget højt, at vores plan absolut ikke var hans plan 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.