Øresundsakvariet i Helsingør

Søndag stod det ned i stænger, og en hyggelig slentretur på loppis var udelukket. Ind på internettet og frem fandt jeg adressen på Øresundsakvariet, som ligger i Helsingør. Nicholas sov hele vejen derop, og jeg vækkede ham blidt, da vi nåede frem. Vi havde solgt idéen ind om at vi skulle se fisk, så han var hurtigt med på den, og han spurtede ind i akvariet og pilede rundt til alle akvarierne for at se lidt af hvert.

Da han havde været en tur rundt, fordybede han sig i røre-akvarierne, hvor han rent faktisk fik fanget en sløv brun/hvid fisk med hånden og fik den hevet helt op af vandet. Den var helt lammet af skræk, tror jeg, og jeg fik ham til at slippe den stille og roligt igen. Den skyndte sig ind i en tot tang og blev der. Jeg lod ham klappe både en søstjerne og en søanemone, men krabben ville han ikke røre.

Øresundsakvariet er et lille overskueligt akvarie med en masse fine fisk fra lokale farvand. Det bedste er de to rørebassiner, hvor man kan kæle med fiskene. Særligt rokken var meget kælen og stak hele snuden op af vandet for at blive kløet på hagen. Jeg havde Nicholas på armen, og han fik klappet rigtig mange fisk. Hver gang grinede han af begejstring og overraskelse. Han blev hurtigt gennemblødt, men der var håndklæde til at tørre sig med.

Fiskene blev fodret, mens vi var der, og der var dagen igennem forskellige typer af aktiviteter. Fordi akvariet er forholdsvist lille, er der heller ikke vildt mange mennesker, og det er klart en fordel med en krudtugle som Nicholas. Helsingør havn ligger lige overfor, og fiskehandleren på havnen serverer nogle seriøst gode friskstegte fiskefiletter og -deller, så det er oplagt at gå i fisk derovre også.

Det var alletiders dag. Det var en oplevelse lige efter Nicholas’ næse. Han elsker vand (tjek), han elsker Nemo (tjek), han elsker fisk (tjek), han elsker fiskedeller (tjek), han elsker at være sammen med os (tjek).