Sidste træk hjem

Vi sov længe på Mercure Hotel i Hannover. Ikke fordi vi var trætte, men fordi vi sov vildt dårligt allesammen om natten. Drengen tullede tilbage i vores seng, som føltes som en stor skum-champignon. Sengen var nemlig rund på toppen som en champignon. Det betød, at man automatisk trillede ud mod kanten af madrassen, som ikke hvilede madraskanten på sengen, og så – bums! – så trillede man på gulvet, hvis man da ikke lige vågnede inden. Desuden var champignon-sengen ikke dæmpet, så enhver bevægelse i sengen blev bemærket af alle. Suk. Til slut tog jeg knægten og sammen lagde vi os i opredningen. Jeg hagede mig fast yderst på kanten, som heldigvis ikke var en champignon-kant. Der hang jeg bedre og sov.

Til gengæld var morgenbuffeten fantastisk; der var ALT på den kæmpebuffet. Alle de ting, der gør et tysk morgenbord fantastisk; diverse pølser og patéer, yoghurter, inkl ‘lav-din-egen-yoghurt’-maskine, bircheryoghurt (nam), Kirschbircheryoghurt (namnam), Mettzwiebelwurst, peanutbutter, nutella, røræg, friskbagte boller, forskellige brød, tyske brunchpølser (grofthakkede i kødet, ikke finthakket/klistret/klæge danske pølser), vafler, pandekager, diverse kager, frugtfad, juice, kaffe, te …. Hvis jeg skal komme med et aber-dabei, så er det, at de var lidt sløve til at fylde op. Ellers var det fantastisk!

Vores sidste feriedag foregik på Autobahn i uønsket adstadigt tempo. Enten var der Stau pga. rejsetrafik, vejarbejde eller uheld – eller også piskede regnen ned og stjal udsynet og muligheden for at køre stærkt. Vi skulle køre fra Hannover til Flensburg og videre til København. Da vi kom til Flensburg var vi næsten 2 timer forsinkede. Det forhindrede os dog ikke i  at tømme Famila i Flensburg for lækre sager til at klare overgangen til hverdagen; nøddeyoghurt, kageyoghurt, Müllermilch, hvid cappuccino, slik, Hamburger Speck, pølser, bamsepostej, ost, osv, osv.

Drengen sad med ipad’en på bagsædet, mens det blev mørkt udenfor. Han sagde på et tidspunkt, ‘har I tænkt jer at køre hele natten?’, vi grinede og forklarede ham, at vi ville være hjemme om to timer. ‘Det er lang tid’ sagde han. Det gav vi ham ret i. Da vi fortalte ham om ‘den store bro’ var han ikke særlig imponeret. Bevares, han kiggede da op fra ipad’en. Mere imponerende var det, da vi skulle betale med Brobizzen – jeg forklarede ham hvordan, og han lyttede med store ører efter bippet og så bommen gå op.

Da vi nåede vores kvarter, jublede han af genkendelsens glæde, og han spurtede ind i elevatoren med sin nye Skylanders portal og trykkede på ‘op’. Så stod han på dørmåtten som en meget utålmodig hund, da vi kom op med to-tre sprængfyldte elevatorer med pikpak. ‘Kom nuuu’ klagede han.

Omkring midnat lå vi alle i vores senge i vores nye skønne sengetøj fra Cph Living. Mmmm … det føltes næsten som at være på hotel derhjemme. Lækkert at sove med helt nyt, køligt og kraftigt sengetøj i superlækker kvalitet. Jeg er forelsket i vores nye sengetøj – det er smukt; chokoladebrun og latte-ternet dyne og hovedpude, chokoladebrune lagener og lattefarvede ekstra hovedpuder. Havde aldrig troet, at brunt ville blive min favorit-farve til sengetøj, men uhmmm … chokolade og latte. Hvem vil ikke gerne sove i det? 😉