Hviledag

Vejrudsigten i dag så ikke for spændende ud, så vi havde aftalt at starte ud med en lang tur i hotellets pool lige efter morgenmaden. Vi var i poolen i over en time, så var der en stor dreng, der havde blå læber og kolde hænder. Vi gik op på værelset, og han blev puttet i sengen, mens vi tog bad og fik tøj på.

Det viste sig, at vejrudsigten ikke var til at stole på – tværtimod, så var vejret pænt og tørt. Vi gik en runde i byen og lænsede supermarkedet for spændende drikkevarer, yoghurt, slik og chips. Vi drak en kop kaffe på Café Elisabeth, og så gik vi tilbage på hotellet og slappede af. Faktisk lavede vi ikke en fis, før klokken rundede 16, og markedsdagen i landsbyen startede.

På markedsdagen slår de forskellige handlende boder op langs hovedgaden. Man kan købe et stort udvalg af lokalt producerede ting og sager; håndlavede kartoffelchips, hjemmelavede pølser, hjemmebrændt snaps, hjemmerøgede skinker, håndlavede oste, hjemmekogte marmelader, håndlavet slik, hjemmestrik, hjemmebag, hjemmeflettede kurve, hjemmegjorte bælter, håndlavede smykker, broderede forklæder, vævede duge og hjemmegjorte ting i træ.

Det var superhyggeligt at gå rundt og kigge på de mange mærkelige ting. Og der var murmeldyrsalven igen. Den dukker op overalt her omkring. Hvad er det med den murmeldyrsalve?

Vi satte os ved et langbord nær to spillekanter, der lystigt sang, jodlede og spillede den ene muntre tyrolervise efter den anden. Vi købte en halv kylling fra rotisserie med bjælker, samt drikkevarer. Det var alletiders at sidde der og høre musik. Kyllingen var saftig og lækker, bjælkerne sprøde og gyldne. Der var den hyggeligste stemning under parasollernes skygge. Knægten holdt sig grinende for ørerne i al den tid, vi sad der. Man ser allerede for sig, hvordan dét kommer til at foregå, når han rammer puberteten 😉

Bagefter gik vi op i den anden ende af byen, hvor der var Kinderfest. Det skal jeg love for. Der var en hoppeborg for de små, en for de mindre og en for store børn. I den store hoppeborg var der nogle drenge på 12-14 år, der havde set sig gale på hinanden. De kom op at slås for alvor, så der var nogle endnu større drenge, der måtte skille dem ad, før nogen kom til skade. Det har jeg godt nok alligevel aldrig oplevet før. De måtte skilles ad i flere omgange.

Vi fik styret vores søn nogenlunde fri af slagsbrødrene. Han endte på et tidspunkt nederst i en in-fight med 3 større drenge om en skumgummidims til at baske med, men der fik vi råbt ham op og fik ham væk derfra. Han var meget fortørnet over, at han havde haft skumgummidimsen førstkop, så han havde RET til den, men de tog den fra ham. Vi forklarede ham kort, at det var for farligt, og at han skulle gå over i hoppeborgen for de mellemstore børn.

Han havde det heldigvis rigtig sjovt sammen med de mellemstore drenge i den anden hoppeborg, og han smed både sko, strømper og bluse ret hurtigt. Han fik hektisk røde kinder og talte dansk med en østrigsk dreng. De forstod ikke hinandens sprog, men de legede sammen. De kravlede op og hoppede ned samtidig igen og igen og igen.

Til sidst fik han en gul heliumballon af en midaldrende træt brun skiguide med solbleget halvlangt hår, der absolut ikke så ballonoppustning til børn som sit kald i livet. Medmindre børnene selvfølgelig havde deres mor med, for så livede han betragteligt op.

Nu ligger han og sover med sin gule heliumballon hængende lige over hovedet. Han er meget glad for den. På markedsdagen fik han også sit livs første candy floss, og han spiste næsten det hele. Han fik også bommet os for en stor håndlavet grøn-rød-hvid slikkepind. Jeg tænker, at han havde en fest i dag.

Før han sov læste jeg op for ham af Føtex Fiskebogen, som vi er ved at læse igenigen. Jeg læste også et kapitel for ham af Villads fra Valby på Sommerferie, som sjovt nok handlede om havtasken, verdens grimmeste fisk.