Et smut til Libanon

Den lille libanesiske restaurant Babel ligger på Kastanienallée 33 i Prenzlauer Berg, og vi havde ikke fundet den, hvis det ikke lige var, pga. kortfunktionen i min mands Iphone. Det var den nærmeste restaurant, der lød spændende. Libanesisk. Min mand ved, at jeg elsker libanesisk. 

Jeg er nemlig helt vild med sydeuropæisk/mellemøstlig mad; libanesisk , tyrkisk, græsk og marokkansk  … Hvis det stod til mig var der enten tabouleh, baba ghanoush, kebbeh, samosa, hummus, hjemmelavet falafel, auberginesalat eller tzatziki på bordet hver dag! 

Måske skal dét være mit nytårsforsæt? Mere libanesisk mad ❤️

Jeg var derfor særlig spændt på at spise på Babel på vores første aften i Berlin. Da vi trådte ind var det som at træde ind i en lille baggårdsrestaurant i Beirut, forestiller jeg mig i hvert fald. Stemningen var intim og hyggelig, og vi blev budt velkommen, selvom der med danske øjne var fyldt. Derhjemme havde der ikke været plads til 3 personer ved det lille 2 personers cafébord, vi fik anvist, men det var der her. Man sidder nemlig tæt på Babel, og det føles helt rigtigt.

Derfor var det også oplagt, at vi delte den helt store Babel platte til 2 personer. Den fyldte hele bordet, og mine tænder løb i vand bare ved synet – og duften. Jeg drak Ayran til; en syrnet/salt yoghurt drik, som er rigtig god som ganerenser, når man spiser krydret mad. 

Det var helt fantastisk mad! Se bare på billedet!! Jeg bliver helt glad i låget af at se på så smuk mad med alle de smukke farver. 

Specielt deres baba ghanoush var helt fantastisk. Baba ghanoush er bagte/grillede auberginer rørt op med bl.a tahin og hvidløg. Det ligner lidt hummus, men er meget bedre. Mums!! 

Deres tabouleh var også helt fantastisk; masser af mynte og persille, samt tomater og cous cous. Tit laver man den omvendt; med mere cous cous og tomat (og alle mulige andre grøntsager) end persille og mynte. Men det er bedst med masser af persille og mynte (siger persillehaderen).

Og knægten fik en fin langstilket rød rose, fordi han så sødt sagde tak på tysk. 

Vi MÅ tilbage!

Laterpost fra 28. december 2015