Ny start

1. januar er normalt en død-i-sværden-dag, hvor man normalt ikke laver meget andet end at ligge brak og spise pizza. Ingenting er åbent, ingen gider rigtig noget, der er bare helt stille. Bare ikke i Berlin. Der er selvfølgelig mere stille end normalt – men der er stille liv overalt, for man går nemlig ud 1. Januar og spiser brunch eller frokost eller middag – alt efter hvor medtaget man er.

Vi gik lige så stille ned til Spreegold på hjørnet af Stargarder Strasse og Schönhauser Allée. Gaderne var fyldte med nattens fyrværkerirester, men oprydningen var allerede i fuld gang. På Spreegold sad, hang og lå folk og fik førstehjælp fra enten en omelet (salt), et stort krus kaffe (koffein) eller frisk frugt (vitaminer). Småbørnsforældrene så friskere ud – og børnene var i topform, selvom klokken ikke havde rundet 10.

Vi hang længe ud på Spreegold og spiste vores brunchplatte, som vi delte. Knægten spillede ipad med høretelefoner på. Vi var ikke de mest vågne mennesker, men det var også bare rart at hænge ud der, småsnakke, kigge på U-Bahn, der kørte forbi udenfor på højbanen og bare være lige dér.

Dagens plan var simpel; en tur på legepladsen i Weinbergspark, samt en tur ind til Tauentzienstrasse for at se på julelysene – men først når det blev mørkt. Vi havde altså med andre ord; god tid.

Later post fra 1. januar 2016