Bondegårdstur

on

Vi havde talt om at aflyse turen til Barresøgaard i dag – vejrudsigten så ikke for munter ud; rigelig regn. Jeg havde det sådan lidt; nej, det kan ikke passe, at det skal regne på søndag, så vi holdt aftalen åben. Og jeg fik ret: Da vi stod op, skinnede solen, og vejret blev kun bedre i løbet af dagen.

Så vi mødtes på gården til sen morgenmad klokken 10 med gode venner og deres friske knægte. Vi sad udenfor og spiste lunt hjemmebagt brød med smeltende tandsmør på. Nybagt brød gør det nemmere at holde ungerne ved bordet i længere tid, men de måtte lige stikke af for at kæle med den sort hund, der lå og rævesov i solen – og se på påskelammet, der fik mælk fra en sutteflaske.

DSC_1022Vi gik rundt i nærheden af ungerne og holdt øje, mens de holdt nogle af de små pippende kyllinger i hænderne. De fodrede fårene med små gulerødder, og de kiggede forsigtigt på hestene og klappede kælegrisen Flæske. I vinterens løb var Rosa død, og det var virkelig trist, syntes vores dreng.

Der er altid travlt på bondegården. Ved 11-tiden skulle køerne på græs, og det foregik til harmonikamusik, så køerne dansede og sprællede. Især den lille lysebrune kalv dansede og bissede. Ungerne kørte i svævebane og kørte med hovedet først ned ad rutsjebanen. Vi kiggede også efter haletudser i søen.

DSC_1105.jpgVi sluttede af med at spise et bjerg af den gode saftige appelsinsandkage med en kop kaffe til. Mums.

Drengene ville gerne lege videre, men der var masser af forberedelser til sfo-start imorgen. Vi skal medbringe et billede af knægten i pasbilledstørrelse. Dvs forbi fotohandleren.

Og så var der det med pelargonier til altankassen. Dem fandt vi 10 smukke af, men så manglede vi muldjord at plante dem i. Og lommepengene blev konverteret til et preowned Minecraft til PS3. Aftensmad, madpakke, pakke skoletaske, bade skoledreng, putte og læse en historie om Narnia og om et par farlige dyr.