Salzburg

on

Efter at have spejdet i vejrudsigterne efter tørvejr, så valgte vi at køre til Salzburg, for vejrudsigten der var lidt bedre. Det tager 1 1/2 time i bil fra Westendorf, og så har vi et par timer dér og kan nå hjem til aftensmaden på hotellet. Planen var at besøge endnu en borg; nemlig Hohensalzburg, som ligger højt over Salzburg.

Vejret var ganske fint, da vi kom frem. Normalt regner det, når vi er i Salzburg, men denne gang kunne vi gå afslappede gå rundt i Mirabelhaven og nyde udsigten og de smukke blomster. Vi tog en masse billeder bl.a. af knægten på ryggen af en statue af løven Aslan og ved siden af dværgen Trumfe i dværghaven. Det var rigtig sjovt at gå rundt – der er masser af liv.

Vi gik over i Getreidegasse og gik over til liften til borgen. Da jeg var her første gang i 1980 gik vi op til borgen. Det droppede vi denne gang. Der er en fantastisk udsigt fra borgen; svimlende, vid og bred. Vi gik rundt og så på diverse udstillinger, og især den del med spyd, sværd og pile var interessant for knægten. Skydeskårene og også hvor man kan hælde kogende olie ned på folk var også spændende og lidt uhyggeligt.

Nu er vi jo bidt af Sound of Music. Jeg har set den masser af gange siden jeg var helt lille. Derfor er Salzburg ekstra magisk, for inde i mit hovedet synger jeg højt og skingert med på de gode gamle sange fra filmen. 

Og hvad er mere nærliggende end at finde klostret, som var med i filmen? Det har jeg altid gerne villet se, men ja, min familie var ikke helt med på at gå en omvej for at se et kloster udefra. Der er min mand så heldigvis friskere! Klosteret fra filmen hedder Stift Nonnberg og ligger til højre, når man kommer ned fra borgen og har byen foran sig. Alene turen derop er fantastisk – det ligger på bjergsiden, og man går ad smalle gader med smuk udsigt op til klosteret. Selve klosteret er ikke lukket for publikum, da det er et ægte kloster. 

Kirken ved Nonnberg
Men der ligger en smuk kirke, som er åben, men som henligger i mørke. Vi gik på opdagelse i kirkens mørke stilhed, den minder om sceneraiet fra flugten i filmen. Selvom klosteret er lukket for offentligheden, kan man kigge ind gennem lågen og tænke lidt over: how do you solve a problem like Maria? 

Da vi stod der udenfor klosteret, gav det sig til at styrtregne. Det regner altid i Salzburg i kortere eller længere tid. Vi ventede på, at det gik væk – og til slut gik vi ad en lille stejl hyggelig gyde ned i byen, hvor vi spiste frokost. 

16/7