9. December – børn, unge & sorg

Vi var i Lyngby Storcenter i dag, og der stod Børn, Unge & Sorg og solgte nissehuer for 20kr. Overskuddet går til foreningens arbejde med at hjælpe sorg-/kriseramte børn og unge op til 28 år. Jeg købte straks en nissehue via Mobilepay.

Jeg mistede selv min mor for 18 år siden, da jeg var 27, så jeg kender til at være ung i sorg. Både jeg selv og mine jævnaldrende veninder havde oplevet kærestesorger, som tager et par uger, så er man videre. Jeg tænkte, at det værste var overstået, da min mor var blevet begravet.

Jeg tog fejl. Den værste og hårdeste del af sorgen lå efter begravelsen. Og på det tidspunkt syntes mine omgivelser, at jeg havde dvælet nok i sorgen. Der var jo gået TRE uger!

Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det var livsforandrende proces, jeg skulle igennem, som helt vendte op og ned på både mig og mit liv.

Det gik ret hurtigt op for mig, at sorgen var større, at jeg var alene, og at jeg havde behov for at gøre noget for ikke at strande. For mig var en sorggruppe vejen videre. Sådan et tilbud er guld værd, for mig gjorde det hele forskellen. Jeg vil gerne være med til at børn og unge kan få samme eller måske endda en bedre mulighed for at få hjælp til at bearbejde sorgen ❤️

7.000 børn og unge mister hvert år en mor, far, søster eller bror. Mere end 100.000 børn og unge oplever hvert år en forælder eller søskende bliver alvorligt syg.

Børn, Unge & Sorg har i snart 20 år støttet og behandlet børn og unge, der oplever at en forælder eller søskende bliver alvorligt syg eller dør.

Børn, Unge & Sorg giver gratis psykologisk behandling til de børn og unge, der bliver syge af sorg og et korps af unge frivillige, der alle selv har mistet, støtter og hjælper alle unge fra hele landet, der har sygdom eller sorg inde på livet i den allernærmeste familie.

Alle tilbud i Børn, Unge & Sorg er gratis.