Et sommerhusbesøg <3

Vi kom hjem fra Berlin søndag, og i ugens løb fik vi pakket lidt ud .. Allerede torsdag pakkede vi sammen igen for at være klar til en tur i sommerhus fredag efter job. Vi kørte fra byen ved 16-tiden, og vi landede i min venindes lejede sommerhus nær stranden ved 17-tiden.

På vejen rundede vi lige et gårdudsalg i Højby, hvor de solgte solvarme mørkelilla blommer, friske ærter og hindbær. Jeg elsker Mobilepay ved gårdudsalg, er jeg nødt til at indskyde!

Ungerne løb rundt i haven og legede. Der blev klatret i træer, spist en masse hindbær og ærter og så blev der plasket med vand lige indtil vi skulle spise. Så sad der tre svedige, glade, rødkindede unger og spiste masser af mad. Vi sad ude i haven og spiste flæskestegssandwich, mens solen sank ned, og temperatur faldt gradvis. Det var SÅ fantastisk!

Vi gik en tur ned til stranden bare 300 meter væk. I Klint er det primært en stenstrand, men det er også altid et hit hos vores dreng. Han elsker stadigvæk at kaste sten i vandet, og det var der rig lejlighed til.

img_3207
Solnedgang ved Klint

Vi blev hængende på stranden dels for at se solnedgang, men også for at se blodmåne ved 21:30-tiden. Vi kunne ikke se den for bare træer, men det var alligevel skønt at stå der på stranden. Der var rigtig mange mennesker, der havde fået samme idé og der herskede en hyggelig sommerstemning.

img_3220.jpg
Tit tit lille blodmåne!

Tilsidst var ungerne møre, og vi gik hjem. Da vi var kommet hjem, så vi den – blodmånen! Vi blev inviteret ind i genboens have, da de havde en lille bakke, hvorfra vi bedre kunne se blodmånen og alle stjernerne, som vi normalt ikke kan se for alle gadelysene i byen.

Bagefter var det sengetid på den oppustelige madras i stuen. Der var tordnende varmt, og der var så stille, at det nærmest larmede. Sådan er det med tinnitus 😉

img_3224-e1533818109221.jpg

Det var skønt at være i sommerhus med min veninde igen. Det var sådan, vi mødtes for 30 år siden. Da vi var unge tilbragte så mange timer sammen i sommerhuset – enten hendes eller mine forældres. De lå ikke langt fra hinanden, så vi kunne cykle over til hinanden ad de mørke grusveje på 5 halsbrækkende minutter.

Vi har stået foran det mikroskopiske spejl og sat hår og lagt make-up, før vi skulle ned på havnen og se på drenge. Luften i det mikroskopiske værelse var tyk af cigaretrøg, hårspray og parfume. Vi har hørt musik, pajttet, grædt, fniset og talt meget alvorligt om de vigtigste ting i verden (drenge, hår, tøj, make-up)  langt ud på natten i køjesengene i vores små sommerhusværelser. Vi hviskede også længe efter min far råbte “så skal der være ro!”

Nu har vi selv børn, og vi ligger ikke længere i køjesengene og sludrer. Nu skal der være ro, unger! (hvordan blev jeg lige min far …? 😀 ) Jeg savner det egentlig lidt. Intet ansvar og ingen forpligtelser; det vigtigste var “kiggede han på mig?”, hvortil jeg svarede “ja, er du sindssyg, han tjekkede dig ud!”

Som vi siger derhjemme “the youth is wasted on the young!”

Laterpost fra 27. Juli 2018