Kysser de lyse nætter farvel!

“Det er sorgens dag” forkyndte min svigerfar for år tilbage på denne dag med dommedagsstemmen. Vi lignede spørgsmålstegn; hvad gik dét nu ud på? Han forklarede, at 8/8 siger vi (i København) farvel til de lyse nætter, og så er vi for alvor på vej mod mørkere tider og vinter. Med andre ord; sorgens dag.

I år er der vendt op og ned på det hele, og de fleste ønsker, at sommeren snart slutter, fordi dem har varet så længe. Men ikke mig. Jeg er ikke færdig med at nyde de dejlige varme dage. Man ved aldrig hvornår man igen kan være sikker på sol hver morgen og varme hver dag. Kulden og mørket er på vej, og det er ikke min tid.

Så derfor vil jeg savne de lyse nætter i år, og så er det lidt en sorgens dag 😉

Jeg har ellers et lidt anstrengt forhold til de lyse nætter. Jeg synes, at de lyse nætter er et marketingstunt, vi hovedløst gentager for hinanden: “Jaeh, i Danmark har vi de lyse nætter” siger vi med vigtig og betydningsfuld mine. Som om det er Guldhornene eller Jellingestenen.

Lad os se på fakta: De seneste par somre har de lyse nætter kun kunnet bruges til at se hvor meget det regner. Det gider jeg helt ærligt ikke at glo på, så må det hellere være mørkt, så man ikke kan se, hvor meget det høvler ned.

Solnedgang kl. 21:30 ved Klint i august ❤

Men i år kan jeg godt se pointen .. for de lyse nætter været smukke, varme og korte. Præcis som de skal være. Vi ses til næste år ❤️

PS: det var allerede 7/8 i år i København, siger kalenderen. Så sorgens dag var i går i år 🙈  .. Tommelfingerreglen siger ellers, at fra 5/5 til 8/8 er der lyse nætter i København.