The race is long, and in the end, it’s only with yourself

Jeg er egentlig ok med Forældreintra. Det er rart at have dialogen med skolen samlet et sted. Interfacet kunne være bedre, men det er jo allerede på vej. Og en revival af kontaktbogen – nej, ellers tak.

Men jeg forstår til dels frustrationen over intra … For nogle fungerer Forældreintra som en prisme, som tydeliggør den konkurrence, vi forældre fejlagtigt tror, at vi deltager i, når vi bliver forældre. Vi vil være bedst! Vi vil være Dagens Forælder! Bedre, flottere, mere nærvær, nul sukker, ingen ipad, mere krea, mere cykel, mindre bil – ringer der en klokke?

“Jeg er moren fra helvede, ifølge mine børn” som en mor meget stolt betroede mig “for jeg er nemlig SÅ streng – nul sukker og nul ipad”. Hun var i fuld fart på vej forbi mig i den imaginære konkurrence om at blive Dagens Mor.

På Forældreintra, på Facebook, på Insta ser vi hvor gode og dygtige og smukke og harmoniske og perfekte de andre familier er.

Man kan godt blive stresset, fordi man føler, at man selv underperformer som forælder. Særligt når man synes, at ens egen hverdag mest består af leverpostej, buh-råb og underskud.

Husk dig selv på, at det ikke er en konkurrence!

I stedet for at gokke mig selv i hovedet med ‘jeg burde også bage en kage til næste fest’ så tager jeg et skridt tilbage og tænker ‘hvor er det superfedt, at de andre gider bage’. Næste gang vil jeg bare sige det højt! For der er en reel chance for, at den frivillige kagebager (også) deltager i konkurrencen om at blive Dagens Forælder.

Der er mindst 9 år at nå at bage en kage i. Det går nok!

Ja, det når jeg nok, minder jeg mig selv om. For jeg får da også den utilstrækkelighedsfølelse indimellem. Andres måde at forvalte deres forældreskab på, er bare ikke en kritik af mig, os og vores måde. Jeg glemmer det bare nogle gange..

Det er ikke en konkurrence, og presset kommer ikke fra Forældreintra. Presset kommer ikke udefra, men indefra.

Det bedste ved det er, at det så betyder, at jeg selv kan kontrollere det ❤️

Don’t waste your time on jealousy; sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind…

the race is long, and in the end, it’s only with yourself

Mary Schmich